petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

rb
rb
9 09.09.2022 11:38:13

Konec dvomov! Zgodba z velikim upom Mure v glavni vlogi se je dokončno razpletla

Aleš Cipot
Niko Kasalo v teh dneh okreva po poškodbi.

Vsi, ki so bili tako ali drugače vpleteni, so še ne tako dolgo nazaj zagotavljali, da glede prestopa Nika Kasala v Club Brugge tako rekoč ni nikakršnega dvoma. In da si bo Mura priskrbela rekordno (milijonsko) odškodnino, toda 16-letni up naposled ni zamenjal klubskih barv. Ni se preselil v Belgijo, še naprej je v Fazaneriji, kjer bo ostal vsaj do januarja. Koliko priložnosti bo dobival na prvoligaškem prizorišču?

Sredi poletja dvomov skoraj ni bilo. Vsaj zdelo se je tako. Tudi najbolje obveščeni viri so zagotavljali, da bo Niko Kasalo zapustil Fazanerijo in svoj razvoj nadaljeval v Club Bruggeu. Po teh informacijah so bile dogovorjene že skoraj vse podrobnosti prestopa velikega črno-belega upa k 18-kratnim belgijskim prvakom, ki naj bi Sobočanom odšteli okrog milijon evrov odškodnine. Iz "prve roke" vemo, da so predstavniki nekdanjega kluba Dejana Nemca in Nastje Čeha 16-letnemu mladeniču iz Lipe do potankosti predstavili, kako oziroma na kakšen način bo potekalo njegovo življenje v novem okolju, a pred približno mesecem dni je vse skupaj kar naenkrat potihnilo. Kaj je bil razlog, kaj se je vmes zgodilo, najbrž ne bomo izvedeli nikoli, dobili pa smo namig, da vodilni možje Mure v niti enem trenutku niso zahtevali ali izsiljevali (še) višje odškodnine. Vse kaže, da so si Belgijci v nekem trenutku preprosto premislili in odstopili od posla, prišlo pa nam je na uho, da naj bi se zadnji zadnji dan prestopnega roka pri njih (6. septembra) vendarle spet "spomnili", da bi slovenskega kadetskega reprezentanta mogoče privabili v svoje vrste. Menda so navezali stike z zastopnikom igralca, kaj bolj oprijemljivega se ni zgodilo in tako Niko Kasalo še naprej ostaja črno-beli.

Bolj ali manj je jasno, da v prekmurskem nogometnem hramu takšnega razpleta niso pričakovali. To bi lahko navsezadnje sklepali tudi ob pogledu na seznam okrepitev, seveda pa se zdaj samo po sebi zastavlja vprašanje, kako naprej. Kako nadaljevati "projekt Niko Kasalo"? Ker ga v načrtih za aktualno sezono ni bilo, stvar nikakor ni preprosta, toda če Sobočani želijo, da bi ohranjal tržno vrednost in jo morda še stopnjeval, brez prvoligaških nastopov skoraj ne bo šlo. Četudi bi bil nadvse uspešen v mladinski konkurenci, kjer se je v dozdajšnjem delu prvenstva na šestih preizkušnjah trikrat vpisal med strelce. "Saj je že do zdaj ves čas treniral z nami, vendar ga v pripravljalnem obdobju nismo potiskali v ospredje, ker je vse kazalo na to, da bo odšel. Zato smo bili previdnejši, da se ne bi karkoli zgodilo, zdaj mu bomo seveda spet poskušali nameniti večjo veljavo," je dejal Damir Čontala. "A ne takoj in zdaj. Na zadnji tekmi mladinske lige se je namreč poškodoval in bo odsoten predvidoma dva tedna," je pristavil trener Mure, ki je pred zahtevno nalogo, kako poiskati pravšnje ravnovesje med želenimi rezultati in tem, da bi Fazanerija ostala zanimiva za oglednike evropskih klubov, ki skrbno spremljajo mlade igralce, hkrati bo seveda treba ohraniti mir v slačilnici. In v mislih nimamo le Nika Kasala, v skupino tistih, ki jih velja postaviti na ogled, spadajo vsaj še brata Kai in Tio Cipot ter Srđan Kuzmić ...

kasalo ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike