oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

žl
žl
1 30.08.2022 10:02:59

Razkrivamo: Ali iz zmajevega gnezda odhaja tudi kapetan?! To bi bil hud udarec za Olimpijo!

Martin Metelko
Vse od trenutka, ko je zmagoviti niz Olimpije postal resnejši od srečnega spleta okoliščin, nad navijači zmajev visi grenko-sladka skrb. Dobre predstave privabljajo številne oči, ki imajo kaj videti. Rezultatski niz, kakršnih v nogometu ni veliko, pozornost nogometne javnosti le še povečuje. Ponudbe pred iztekom prestopnega roka so bile neizbežne, s severa Evrope pa je prišla (tudi) takšna, ki bi lahko močno premešala karte v zmajevem gnezdu.

Ugibanj o tem, kdo bi ob takšnih predstavah in seriji sedmih zmag utegnil zmajevo gnezdo zapustiti kot prvi, ni manjkalo, a smo iz kluba pred dnevi dobili zagotovilo, da v tem trenutku ne razmišljajo o prodaji kogarkoli od ključnih členov ekipe, tega si ob razmeroma ozkem kadru niti ne morejo privoščiti. Po drugi strani je jasno, da se stvari v nogometu spreminjajo zelo hitro in da bi morebitna finančna injekcija v blagajnah Stožic prišla še kako prav.


Po naših zanesljivih informacijah je zadnja konkretna ponudba na naslov Olimpije prispela za Timija Maxa Elšnika. Povezav z morebitnim odhodom v tujino – praktično od vrnitve ljubljanskega kapetana v Slovenijo – nikoli ni manjkalo. Teh ni povzročil zadnji niz zmajev, jih je pa vsekakor podkrepil. Z razlogom. Kot smo izvedeli iz dobro obveščenih (tujih) virov, je v teh dneh na sever Ljubljane prispela sveža ponudba, za katero stoji norveški prvoligaš Valerenga. Skandinavci so za storitve 24-letnega vezista, ki ga pogodba z Olimpijo (novo je podpisal ob koncu prejšnje sezone) veže do leta 2025, pripravljeni odšteti med 600 tisoč evri in milijonom. Že pred tem naj bi zanimanje za Elšnika izrazili tudi v Italiji.

Stališče v zmajevem gnezdu je jasno in neomajno: Timi Max Elšnik ostaja nogometaš Olimpije. Glasno naj bi to zahteval tudi Albert Riera, ki se zaveda, da prave zamenjave za svojega kapetana v zvezni vrsti trenutno nima. Enaka je po naših informacijah tudi želja Elšnika, ki je že večkrat namignil, da si želi pred novo avanturo v tujini pustiti pečat v zmajevem gnezdu. Priložnosti, kakršno čuti v letošnji sezoni pod taktirko Alberta Riere, najbrž še ni imel.

Članki iz rubrike