Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 26.08.2022 22:22:12

Celjani v izdihljajih po najstrožji kazni le vzeli vse tri točke

Martin Metelko
Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 1:0.

Celje - Gorica 1:0 (0:0)

Celje - Arena Z'dežele, sodniki: Kondić, Mikača, Kalan.
Strelec: 1:0 Janjičić (95./11 m).
Celje: Rozman, Morozov, Zec, Stojinović, Šporn (od 87. Brecl), Zabukovnik (od 66. Tomić), Vrbanec (od 76. Janjičić), Kouter (od 87. Matić), Božić (od 46. Matko), Gbamble, Ikwuemesi.
Gorica: Likar, Urbančič, Velikonja (od 66. Vekić), Širok, Ahmetaj (od 71. Jukić), L. Marinič (od 46. Petrović), Ankrah, Hrka, Mevlja, Cerovec, Krajnc (od 66. Iličić).
Rumeni kartoni: Hrka, Vekić, Petrović.
Rdeči karton: /.

Celjani so v obračun z Gorico vstopili v vlogi favorita, tudi pokazali za odtenek več kot tekmeci, bili tudi bližje zadetku, odločilnega pa so dosegli šele v 95. minuti, ko je Vasilije Janjičić unovčil najstrožjo kazen. Celjani so tako vsaj začasno skočili na tretje mesto, Gorica po petem porazu ostaja predzadnja.

Celjani so odločneje začeli tekmo, med drugim je v deveti minuti od daleč sprožil Matic Vrbanec, Uroš Likar pa se je izkazal z obrambo. Pozneje se je dogajanje na celjski zelenici malce umirilo, v 27. minuti pa je dogajanje malce popestril Charles Ikwuemesi, ko je poskusil v kazenskem prostoru, a je po bloku žoga zletela mimo želenega cilja. V 31. minuti pa so bili blizu zadetku tudi Novogoričani, ko je Matjaž Rozman izvrstno posredoval po poskusu Nejca Mevlje z glavo po kotu z desne strani.

Uvod drugega polčasa prav tako ni prinesel posebnih sprememb, omeniti velja le previsok strel Alena Krajnca v 53. minuti. Po novem zatišju je v 68. minuti znova malce izven kazenskega prostora streljal Ikwuemesi, toda zgrešil cilj. Takoj zatem je Nene Gbamble sprožil z roba kazenskega prostora malce z leve strani, žoga pa se je od prečke in vratnice odbila v polje, nato pa jo je Aljoša Matko poslal mimo vrat.

Sama končnica tekme je minila v večji želji Celjanov po spremembi izida, do nje pa je prišlo v 95. minuti, ko je najstrožjo kazen, to je zakrivil Matija Širok, ki se je zapletel s Tinom Matićem, uspešno izvedel Vasilije Janjičić.

Celje bo v 8. krogu prihodnji petek gostovalo v Kopru, Gorica pa bo isti dan gostila Muro.

Članki iz rubrike