sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 26.08.2022 15:26:32

Uradno! Potrjeno in zapečateno! Iz Dinama v dres Maribora! Okrepitev za vijoličaste, ki lahko obrne trend navzgor (foto)

Grega Wernig/NK Maribor
V Ljudskem vrtu se zavedajo, da morajo okrepiti svoje vrste, predvsem v napadu, če želijo biti konkurenčni v boju za vrh prvenstvene lestvice.

Novi član Maribor je Marko Tolić. Ob novi okrepitvi so iz Ljudskega vrta sporočili:  'Po vrnitvi iz Romunije takoj z letališča na trening, v Ljudskem vrtu pa je moštvo že dočakal novi član. Namen, da bi šli okrepljeni v nadaljevanje sezone, je dosežen: po sklenitvi dogovora se nam je pridružil Marko Tolić, 26-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec iz Zagreba. Športni direktor Marko Šuler ob predstavitvi novinca, ki prihaja z dobrimi priporočili (79 tekem in 17 zadetkov v hrvaškem prvoligaškem prvenstvu): "Želeli smo si, da bi zadeve uredili že prej, kar pa ni bilo mogoče. Potrebujemo okrepitve v pravem pomenu besede, dodatno širino moštva in verjamem, da smo dobili igralca, ki realno ob razmerah na nogometnem tržišču ne bi bil dosegljiv. Marko Tolić prinaša novo dimenzijo, s kvaliteto in sposobnostjo, da razbremeni moštvo. Gre za igralca, o katerem ni treba izgubljati besed. V ofenzivnem delu pomeni pomembno novo rešitev. Gre za posojo iz zagrebškega Dinama. moštvu se bo priključil že na petkovem treningu." 

MarkoTolic
Grega Wernig/NK Maribor

Marko Tolić nov izziv sprejema z močno izraženo željo, da prispeva delež k preobrazbi in ponovnem vzponu moštva. "Zame gre za poseben trenutek, saj prvič zapuščam Zagreb in bom prvič igral izven hrvaške lige. Vesel sem, da bo moj nov izziv prav v Mariboru. Zavedam se veličine kluba in tradicije, ki jo ima v slovenskem nogometu. Komaj čakam prve minute na igrišču z željo, da upravičim zaupanje. Vsi, ki spremljamo nogomet, vemo, da ima Dinamo po dva, tri igralce na vsakem igralnem položaju. Želel sem večjo minutažo, zato sem se odločil za selitev v Maribor in upam, da bom nadaljeval, kjer sem ostal v prejšnji sezoni. Nedvomno je veliko vlogo pri odločitvi imelo tudi spoznanje, da je trener Maribora Damir Krznar, ki me dobro pozna. Žal mi je, da nisem dočakal ekipe ob uvrstitvi v skupinski del, toda zdaj se moramo usmeriti k domačemu tekmovanju in s skupnimi močimi poskrbeti, da vrnemo Maribor, kamor sodi," je ob prihodu v Ljudski vrt poudaril hrvaški nogometaš, ki si je za igranje v vijoličastem izbral dres s št. 44.

Značke: nk-maribor, okrepitev

Članki iz rubrike