sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ro
ro
0 25.08.2022 13:23:06

Črno-bela dobrodelnost - Muraši za Emo! Pomagati želijo mlademu slepemu dekletu. Pridružite se ...

Aleš Cipot
Prekmursko-štajerski derbi z dobrodelnim pridihom.

V sedmem prvenstvenem krogu je v središču pozornosti obračun črno-belih in vijoličastih, Fazanerija bo pokala po šivih. Pošlo je že 3000 vstopnic, kulisa bo imenitna, dvoboj velikih rivalov pa bo zaznamovala tudi človekoljubnost. »V NŠ Mura smo skupaj z navijaško skupino Black Gringos organizirali dobrodelno akcijo 'Muraši za Emo', s katero želimo mlademu dekletu, ki je oslepelo pred nekaj leti, pomagati z donacijami za nakup nove brajeve vrstice, ki ji bo pomagala pri študijskih obveznosti,« so sporočili iz soboškega prvoligaša

"Našo in vašo pomoč potrebuje Ema, ki je pred nekaj leti oslepela, a se kljub temu uspešno spopadla z izzivi v gimnaziji ter se vpisala na fakulteto. S tem so seveda povezani tudi višji stroški, hkrati bi za uspešen proces študija potrebovala novo brajevo vrstico (elektronska naprava, ki slepim nadomešča zaslon in tako omogoča delo z računalnikom). Prihaja iz petčlanske družine, njeni mlajši sestri obiskujeta osnovno šolo in jasno je, da dodaten strošek prinaša novo breme za njeno družino. Zato se obračamo vse pristaše čarno-bejlih in ostale, da skupaj s klubom in navijaško skupino Black Gringos Emi pomagamo in ji omogočimo lažje opravljanje študijskih obveznosti. Na tak način bo lažje premostila vsaj delček težke poti, ki jo čaka," so sporočili Prekmurci.

Donacije za Emo se bodo do 31. avgusta zbirale pri klubskem baru v Fazaneriji, v petek in soboto na stojnici Mure v BTC City Murska Sobota, v nedeljo pa tudi pred in po tekmi z Mariborom. Vsi, ki bi želeli prispevati, lahko to storite tudi s nakazilom na transakcijski račun Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota št. SI56 0234 0001 0412 848 odprtega pri Novi Ljubljanski banki s pripisom za Emo. Tudi donacije preko TRR računa se zbirajo do 31. avgusta.

Članki iz rubrike