stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 24.07.2022 20:05:01

Bravo premagal slovenske podprvake - Koper po uvodni zmagi tokrat praznih rok

Nogometaši Brava so v tekmi 2. kroga 1. lige Telemach premagali Koper z 1:0 (1:0).

Uvod v novo sezono se je bolje izšel Koprčanom, ki so v prvem krogu zmagali, medtem ko je Bravo začel s porazom. Koprčani so imeli med tednom še prvo evropsko tekmo, na kateri se sicer ni izšlo po njihov željah, saj so na domačem terenu izgubili z Vaduzom. Danes pa je na koncu po razgibani predstavi, v kateri sta se izkazala oba vratarja, Bravo dosegel minimalno zmago.

V zanimivem prvem polčasu ni manjkalo priložnosti. Bravo je bil boljši v uvodu, pozneje so Koprčani vzpostavili ravnotežje in imeli celo nekaj lepših priložnosti, a niso bili učinkoviti.

Domači bi lahko povedli že takoj na začetku, ko se je po samostojnem prodoru Luka Štor sam znašel pred vratarjem Adnanom Golubovićem, a se je slednji izkazal z obrambo. Podobno je bilo tudi v 18. minuti, ko je bil v nevarni akciji Ivan Šaranić, isti igralec je imel še eno priložnost le minuto pozneje, a je bila takrat zbrana koprska obraba in žogo izbila.

V nadaljevanju prvega dela so zapretili tudi gostje. Še posebej nevaren je bil Kaheem Parris. Najprej v 27. minuti, ko je njegov strel s petih metrov vratar Matija Orbanič ubranil, potem pa še v 37. in 41. minuti. Najprej je celo zatresel prečko, v nadaljevanju te akcije je vratar domačih ubranil še strel Anisa Jašaragića, nekaj minut zatem pa je bil sam tri metre od gola, a je bil spet prevelika ovira vratar.


Na drugi strani je bil vratar Kopra Golubović v 34. minuti še enkrat na pravem mestu ob novem nevarnem strelu Štora, a je pred koncem prvega dela le klonil. Bravo je v 44. minuti izvedel hitro akcijo, po kateri je Šaranić dobro zaposlil Almina Kurtovića, ta pa je s kakšnih osmih metrov dosegel prvenec v prvoligaški konkurenci.

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato vendarle manj aktivno. Pobudo so sicer prevzeli Koprčani, ki so že do 69. minute opravili tudi vseh pet menjav, a spet niso bili učinkoviti.

Prvo priložnost je imel Luka Šušnjara, a je Orbanič njegov strel z glavo ubranil, pozneje pa sta zapretila še Jašaragić in Parris.

Bravo se je v drugem polčasu pomaknil v obrambo in dobro pazil na tesno vodstvo. Koprčani pa so iskali vsaj izenačenje, v 84. minuti je za malo mimo gola meril Bede Osuji, že v sodnikovem dodatku pa še Andrej Kotnik, a je domači vratar žogo prek prečke odbil v kot.

V naslednjem krogu bo Bravo 31. julija igral pri mestnem tekmecu Olimpiji, Koprčane pa isti dan čaka domači obračun z državnimi prvaki iz Maribora.

Značke: nogomet, dp, bravo, koper

Članki iz rubrike