sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ba
ba
0 12.07.2022 20:38:21

Mariborčani spoznali turško prizorišče obračuna z Belorusi, Nemanja Mitrović pravi: Da, pogovarjali smo se tudi o tem. Škoda ... (foto)

Grega Wernig
Vijoličasti v sredo v boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Po opoldanskem prihodu na turško prizorišče povratne tekme 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti beloruskemu Šahtjorju iz Soligorska, so varovanci Radovana Karanovića v torkovem večeru preizkusili igralno površino stadiona Sakarya.

"Po dobrih vtisih s prve tekme, ki smo jo pričakovali z nekaj negotovosti, saj ni bilo veliko časa za uigravanje ob vmesni odsotnosti reprezentantov, gremo odločno v boj za napredovanje. Na prvi tekmi smo bili taktično zelo dobri, si priigrali precej priložnosti. Če bomo uspešni pri naših smernicah v igri in izpolnjevali trenerjeve zamisli, menim, da se lahko uvrstimo v naslednji krog. Moramo pa biti pripravljeni na posameznike v vrstah tekmecev in tudi na spoznanje, da bo treba tudi nekoliko trpeti v določenih situacijah. Brez tega ne gre, a smo pripravljeni na izziv," je optimist Nemanja Mitrović, Jan Repas dodaja: "Evropska gostovanja izzovejo posebne občutke, vsi živimo za to, da bi bilo čim več takšnih tekem. Prvih 90 minut je bilo zelo pomembnih, saj smo po predhodnih analizah ob videoposnetkih spoznali moč nasprotnika neposredno na igrišču in dobili občutek, kaj ponuja Evropa. Šahtjor je zelo čvrsta ekipa, ki je po tržni vrednosti v prednosti. Toda odloča le to, kaj prikažeš na igrišču. Pričakujem še bolj napadalno podobo tekmecev, mi pa se moramo odzvati, kot je treba. Graditi moramo na prvem polčasu prve tekme, ko smo si ustvarili priložnosti in pokazali pot. Ta teden smo posvetili taktiki, veliko je bilo pogovorov o tem, kako izboljšati učinkovitost in kako se lotiti zahtevne naloge."

Tribune bodo samevale, tekma bo za zaprtimi vrati stadiona. "Med seboj smo se pogovarjali tudi o tej temi. Škoda, da ni gledalcev, saj ni enako igrati pred praznimi tribunami ali v prijetnem nogometnem ozračju. Toda ob cilju, ki je pred nami, druge okoliščine niso pomembne. Verjamem, da bomo izšli iz dvoboja kot skupni zmagovalci. V tovrstnih obračunih je poudarek na taktični disciplini. Morda si lahko obetamo podobno tekmo kot v Ljudskem vrtu, bomo pa se znali odzvati tudi na kakšna morebitna presenečenja v igri s strani tekmecev," je pristavil Nemanja Mitrović.

2maribor trening gw
Grega Wernig

Galerija

Članki iz rubrike