sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

rb
rb
0 12.07.2022 13:33:19

Veliki up Mure je stopil v velike čevlje in poslal jasno sporočilo! Veste kaj ...

Aleš Cipot
Devetnajstletni mladenič o novi vlogi v drugačni osnovni postavitvi Mure, o povratni tekmi s Sfintulom in prihodnosti.

Ne le Fazanerija s povsem novo igralno površino, v pričakovanju nove sezone je tudi igralska zasedba črno-belih doživela kar korenito preobrazbo. Veliko je novih obrazov, a to še ni vse. Nova je tudi osnovna postavitev na igrišču (4-4-2), v kateri je novo vlogo dobil Tio Cipot – v osrčju zvezne vrste. Je to njegov priljubljeni položaj? "Lahko igram na več položajih, spremembe mi ne povzročajo preglavic, a tista, ki mi jo najde oziroma določi trener, je zame idealna," se je smehljaje odzval 19-letni mladenič in dodal: "Sem mlad, razvijam se in zavedam se priložnosti, ki se mi ponuja. Verjamem, da jo bom izkoristil. Po najboljših močeh si bom prizadeval, da bi bilo tako. Da bi se v čim večji meri uveljavil na prvoligaškem prizorišču ter v svetu nogometa postal bolj prepoznaven. Močno upam, da sem dozdajšnje minute primerno izkoristil, upravičil zaupanje, in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

Ideja o "novi karieri" se je začela razvijati ob spremembi igralnega sistema. "S trenerjem sva se o tem veliko pogovarjala, poskušala sva analizirati prednosti in slabosti ter prišla do spoznanja, da bi mi ta položaj utegnil ustrezati. In da bomo poskusili oziroma se tega lotili," je pojasnil sveži zadnji vezni, ki se zaveda, kakšno odgovornost prinaša ta vloga. Ni ravno veliko njegovih vrstnikov, ki bi se spoprijemali s takšnim bremenom. "S tem se strinjam, ampak prej ali slej je treba začeti prevzemati odgovornost. Menim, da leta niso najpomembnejša. Si ali nisi? Samo to šteje, ključnega pomena je kakovost. Treba se je spoprijemati z izzivi, jaz se čutim pripravljenega. Hkrati je vse skupaj zame velika pohvala. V čast mi je, da imam lahko na takšni ravni tako pomembno vlogo v tako velikem klubu, ki je v zadnjih petih letih delal neverjetne korake naprej."
Vsi, ki prisegajo na črno-belo barvo, verjamejo, da bo Mura naredila korak naprej tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo; v četrtek zvečer jo čaka povratni obračun s Sfintulom. V Kišinjevu so Prekmurci z zmago 2:1 dosegli namen. "V Moldaviji ni tako preprosto zmagati, kot se morda marsikomu zdi. Ta uspeh nam pomeni veliko, vendar je vsaka tekma zgodba zase. Imamo dobro izhodišče, ampak na to se ne smemo pretirano zanašati, temveč se moramo tudi na povratni dvoboj pripraviti čim bolje. Da bi se razpletel po naših željah. Nasprotnika zdaj bolje poznamo. Vemo, kaj nas čaka, in vemo, da imamo vse v svojih rokah. Vse je odvisno od nas. Storiti moramo vse, da bi odigrali dobro in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Verjamem, da je to realnost," pravi Tio Cipot.
Vstopnice gredo zelo dobro v prodajo, kulisa ob krstu zelenice bo nadvse prijetna. "Veliko ljudi bo prišlo že zaradi igrišča. Radovedni so, kako je vse skupaj videti, povrhu je to prva domača preizkušnja v novi sezoni. V Fazaneriji že kar nekaj časa ni bilo tekme, pričakujem čudovito ozračje z veliko pozitivne energije, na krilih katere bomo poskušali priti do še ene zmage, ki bi bila dodaten zagon za naprej."
Že kar nekaj časa je med ljubitelji nogometa na ravnici težko preslišati razprave o primerjavah moštva iz prejšnje sezone in aktualni zasedbi. "Menim, da je zdajšnja ekipa enakovredna. Pridružili so se nam kakovostni igralci in zelo dobro zapolnili vrzeli, ki so nastale po odhodih nekaterih pomembnih členov; določene stvari so morda celo nadgradili. Imam dober občutek. Verjamem, da bo Mura še naprej konkurenčna za visoka mesta na lestvici. Zasedba je res dobra in menim, da bo v ospredje 'izstrelila' nekatere posameznike," je optimist Tio Cipot.
V prejšnjih dneh smo pisali o tem, da je mladi slovenski reprezentant v Fazaneriji stopil v velike čevlje, čeprav je začelo teči zadnje leto njegove pogodbe s soboškim prvoligašem. Če do konca prvega dela sezone ne bi podpisal nove, bi to pomenilo, da bi že januarja lahko obljubil zvestobo novim delodajalcem, ki bi se jim potem pridružil v prihodnjem poletju. Brez odškodnine! Prepričani smo, da snubcev ne manjka (ali jih ne bo manjkalo), vodilni možje kluba so seveda prepričani, da se takšen scenarij ne bo zgodil. Pogovori v tej smeri že potekajo. "S tem se zdaj ne obremenjujem. Osredotočen sem na aktualni trenutek, na naloge, ki jih moram opraviti, da bi upravičil zaupanje. Ne razmišljam leto ali dve vnaprej. Ničesar ne morem obljubiti, težko je karkoli napovedovati. Določeni pogovori o podaljšanju sodelovanja so bili že opravljeni, ampak to je v domeni mojega zastopnika, ki mu popolnoma zaupam. Zato zaradi tega nimam skrbi," je poudaril otrok Mure.
Primerjavam z očetom in tudi starejšim bratom, s katerim sta seveda soigralca, se ne more izogniti, vendar temu ne pripisuje pretiranega pomena. "Sem sam svoj. S svojo noro glavo," je zatrdil med smehom, sicer pa si je za novo vlogo v ekipi omislil tudi novo pričesko, s katero ga je na zelenici težko spregledati. "Saj jih menjavam. Pred maturantskim plesom sem si rekel, da znova potrebujem spremembo, nato sem se odločil za dodatno še za igrišče. Nova vloga, nova pričeska. Da je celoten paket. Najpomembnejše je vsekakor to, da se v zdajšnji podobi počutim samozavestno," je sklenil Tio Cipot.

fc-sfintul-gheorghe, mura
Aleš Cipot

Članki iz rubrike