IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ba
ba
0 19.05.2022 11:06:27

V dobre namene je tekla 'čarno-bejla krf'

Aleš Cipot
Krvodajalska akcija bo postala tradicionalna.

Pa se je zgodilo. Soboški prvoligaš je v sodelovanju z UKC Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota organiziral prvo krvodajalsko akcijo Čarno-bejla krf. "Za potrebe krvodajalske akcije so nam na pomoč priskočili na Osnovni šoli II v Murski Soboti, kjer so nam odstopili telovadnico, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Prav tako pa gre zahvala vsem, ki so se udeležili krvodajalske akcije in vnovič dokazali, da Prekmurcem solidarnost ni tuja. Veseli nas, da je bilo med krvodajalci tudi nekaj takšnih, ki so kri darovali prvič. Upamo, da se v prihodnosti še vidimo, in obljubljamo, da bo krvodajalska akcija Čarno-bejla krf postala stalnica," so sporočili iz Fazanerije.
"Po izkušnjah dela v sistemu krvodajalstva ugotavljamo, da upada število krvodajalcev v bazi. Tudi zato se želimo z inovativnimi pristopi približati krvodajalcem ter se ob tem družiti s klubi, društvi in navijači. Tokrat smo se za pomoč obrnili na NŠ Mura, kjer so nam pomagali pri iskanju novih, mladih krvodajalcev, za katere si želimo, da bi kri darovali naslednjih deset ali dvajset let. Klubu smo zelo hvaležni, da nam je pomagal pri izvedbi krvodajalske akcije, in na njihovo pomoč računamo tudi v prihodnje. Želimo jim veliko športnih uspehov, saj predstavniki stroke občudujemo vse športnike, ker so sposobni tako v fizičnem kot v psihičnem smislu. S krvodajalsko akcijo smo, glede na to, da je bila organizirana prvič, zadovoljni in verjamemo, da se bo številka z leti še povečevala," je povedala Erija Kavaš iz UKC Maribor.
Vse tiste, ki so se odločili za plemenito dejanje, je obiskal tudi Damir Čontala z nekaj igralci. "Mislim, da je to izjemna gesta kluba, ki lahko s svojo prepoznavnostjo v okolju zagotovo pomaga v takšnih akcijah. Vsi, ki so se udeležili tokratne akcije, so s tem pokazali tudi določeno mero solidarnosti in dokazali, da znajo stopiti skupaj tudi onkraj stadionov. Naslednje leto se jim bomo gotovo pridružili tudi v strokovnem vodstvu skupaj z igralci, tokrat pa moramo varčevati moči za nedeljski obračun z Mariborom," je povedal 37-letni strokovnjak na črno-beli klopi, kapetan Alen Kozar pa je pristavil: "Spodbujamo takšne akcije, ki največ pomenijo stroki, saj ta tako pridobi nove količine krvi. Nikoli namreč ne vemo, kdaj bomo sami tisti, ki bomo potrebovali pomoč. Po drugi strani pa je to tudi način, da se družimo igralci in navijači ter se vez med nami še nekoliko utrdi."

2krvodajalska mura
Aleš Cipot

Članki iz rubrike