boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 11.04.2022 13:06:28

Martin Milec se je PONORČEVAL IZ GREEN DRAGONSOV: Kaj naj rečem, hvala jim za ...

Grega Wernig
Desni bočni branilec Maribora je imel na novinarski konferenci po koncu večnega derbija ...

Po koncu večnega derbija je pred medije stopil kapetan Martin Milec in iz prve roke razkril, kaj se je dogajalo v 45. minuti; takrat so Green Dragons poskrbeli za kratko prekinitev tekme, ker so proti Roku Kronavetru in drugim mariborskim nogometašem metali različne predmete, tudi stole.

Najprej je kot želel izvesti Rok Kronaveter, nato ga je poskušal izvesti Martin Milec, na koncu ga je izvedel Nino Žugelj. Vmes pa je proti vsem omenjenim poletelo marsikaj. Kovanci, vžigalniki, celo sončna očala, predvsem pa stoli, ki so jih izruvali privrženci zeleno-belih. "Nisem želel izvesti kota. Šel sem tja, da bi zaščitil Kronavetra. To je bila moja prva misel. Ko sem videl, da kota dejansko ni mogoče izvesti, ker je na igrišče letelo marsikaj, sploh stoli, ki so res nevarni, sem prosil Žuglja, ali bi on izvedel kot z levo nogo. Ker je lahko videl proti tribuni, če bi kaj priletelo iz tiste smeri, je kot tako izvajal Žugelj," je dogajanje s svojega vidika opisal Martin Milec in v smehu dodal: "Drugače pa, nič – lepo se je bilo malo usesti, spočiti. Bližal se je polčas, bil sem že malo utrujen. Hvala za stol."

Na vprašanje, ali je morda želel, da bi bila tekma zaradi divjanja ljubljanskih navijačev prekinjena, je odvrnil: "Ne. Tudi med polčasom je prišel sodnik do mene in kapetana Olimpije. Meni se je zahvalil za odnos, ki sva ga pokazala v tistem trenutku. V igri ni bila nobena prekinitev, je pa povedal, da bo, če v nadaljevanju tekme s tribune še kaj prileti na igrišče, zahteval prekinitev oziroma nekaj podobnega."

Kaj pa, če bi Maribor na vsak način želel, da kot izvede Rok Kronaveter, ki sicer pri Štajercih izvaja prekinitve? "Ne vem, kaj bi se zgodilo v tistem trenutku. Nevarnost je bila res velika. Če jo izvaja desničar, ne vidi, kaj s tribune leti proti njemu," je pojasnil Milec in se za trenutek ustavil tudi pri poškodovanem policistu, ki ga je po koncu tekme z ograjo zadel eden od zeleno-belih navijačev: "To ne spada na nogometna igrišča. Žal, policistu želim vse najboljše."

Članki iz rubrike