boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
9 11.04.2022 12:54:13

Kapetan Maribora je po tekmi z Olimpijo 'UBIL' nekdanjega SOIGRALCA, zdaj pa SOVRAŽNIKA Aljošo Matka

Grega Wernig
Uh, kako ga je zbodel.

Maribor je po več kot štirih letih dobil večni derbi v Ljudskem vrtu. Veselje Štajercev po koncu obračuna je bilo nepopisno, eden izmed najbolj veselih pa je bil zagotovo Martin Milec, ki je na obračunu z Olimpijo nosil tudi kapetanski trak in navsezadnje velja za enega največjih mariborskih patriotov. Desni bočni branilec je odigral zelo dobro tekmo, po koncu obračuna pa je prišel tudi na novinarsko konferenco, podal svoje mnenje o končanem dvoboju in tudi malce ošvrknil svojega nekdanjega soigralca Aljošo Matka. 

Ta je bil prejšnje leto izbran celo za vijol'čnega bojevnika, to je najprestižnejša nagrada, ki jo podeljujejo navijači Maribora. Sezono je začel kot član vijoličastih, nato odšel na Švedsko k Hammarbyju, pozimi pa se je vrnil nazaj v Slovenijo. A presenetljivo ni znova oblekel vijoličastega dresa, temveč zeleno-belega, dres Olimpije. Na večnem derbiju je tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše, v igro pa je prišel v 63. minuti, ko je osem tisoč mariborskih navijačev začelo glasno žvižgati, svoje maščevanje pa je imel tudi uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu Matjaž Šalamun 'Šalca'. 

Matko je zasedel položaj na levem krilu in bil bitke ravno z Martinom Milcem, za katerega se je zdelo, da je ob Matkovem vstopu v igro položil prst na svoja usta in tako gestikuliral svojemu nekdanjemu soigralcu. "Ne, ne. Z njim nisem spregovoril. In tudi od 63. do 90. minute ga nisem videl na igrišču," je po tekmi Matka zbodel desni bočni branilec vijoličastih. 

Članki iz rubrike