sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

rb
rb
7 09.02.2022 12:20:29

ŠOKANTNO! Matko po prestopu k Olimpiji RAZKRIL, kaj se mu dogaja: Vse skupaj je šlo čez mejo. Moji ...

nkolimpija.si
Aljoša Matko brez zadržkov o tem, kaj se mu dogaja po prihodu v Ljubljano.

Prvi dnevi v prestolnici so za Aljšo Matka minili brez preglavic. "Hja, na Ljubljano se mi ni treba kaj prida privajati, tukaj sem preživel leto dni, ko sem igral za Bravo. Glede tega ni nikakršnih problemov. Zdaj je najpomembnejše, da treniram z ekipo, tako da je vse super," pravi najbolj zveneča okrepitev zmajev in dodaja, da je prišel v primernem stanju. "Na Švedskem sem opravil priprave, zadnji konec tedna pred prihodom v Olimpijo sem odigral tudi prvo prijateljsko tekmo. Pripravljen sem, bomo videli, kakšna bo trenerjeva odločitev v zvezi s tem, kdaj bom v načrtu za tekmo. Telesno sem gotovo dobro pripravljen in komaj čakam, da se začne zares."

Na današnji tekmi z Muro bo bržčas adut s klopi, v nedeljo bo v Stožicah gostoval Maribor. "Nedvomno drži, da sta pred nami izjemno pomembni tekmi. Vsi vemo, kaj bi nam pomenile točke, a zdaj smo osredotočeni zgolj in samo na Muro, šele potem bomo razmišljali o Mariboru. Storili bomo vse, da bi bili uspešni, to bi nam veliko pomenilo," pravi Aljoša Matko.



Jasno je, da navijači Maribora odhoda vijol'čnega bojevnika 2020 niso sprejeli z navdušenjem. Glavni igralec zgodbe je vedel, da nekaj časa ne bo imel miru, ampak nekatera sporočila, ki jih je dobival, so ga osupnila. "Bile so grožnje, bilo je marsikaj. Ne le jaz, tudi družina in prijatelji so dobili marsikakšno sporočilo. Pričakoval sem odzive, a morda je šlo vse skupaj vendarle čez mejo. Jaz nisem problem. In jaz sem se odločil za prestop, družina in prijatelji s tem res nimajo nič," je razkril 21-letni krilni napadalec.

Kakšni pa so komentarji nekdanjih soigralcev iz Ljudskega vrta? "Z nekaterimi sem v stiku, toda vsebine naših pogovorov ne bi razkrival," se je nasmejal Aljoša Matko, ki izžareva obilo energije, pozitivne miselnosti mu ne manjka. "Ko igraš za Olimpijo, je po mojem povsem normalno razmišljanje, da je cilj v vsaki sezoni osvojiti naslov prvaka. Tudi jaz sem takšen karakter, da hočem vedno zmagovati. Ni pomembno, kje, kdaj, s kom. Tudi klub si je zastavil jasen cilj, da hočemo biti prvi, in res je, da sem tudi jaz motiviran."

Značke: matko, olimpija

Članki iz rubrike