Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

rb
rb
0 29.01.2020 10:37:08

ANTE ŠIMUNDŽA: 'Eksplozija' v slačilnici? Da, vem, da se LAHKO ZGODI! Vsi bomo morali razčistiti sami pri sebi.

Jurij Kodrun
Muraši so zapustili Prekmurje in se preselili na turško riviero, kjer bodo v odličnih razmerah opravili osrednji in najpomembnejši del priprav, črno-bela baza bo v Lari. Vadba na ravnici je minila po predvidenem programu in brez večjih zapletov, hkrati so v Fazaneriji poskrbeli za okrepitve, ki so zaostrile konkurenco za mesto v ekipi.

Kakšna je ocena prvega dela treningov v domačem okolju?

Začrtane cilje smo uresničili, opravili smo predvideni program dela. Resda na umetni travi, ampak temu se je treba prilagoditi. Zlasti na začetku so nam nekaj preglavic povzročale bolezni in manjše poškodbe, a tudi to je zdaj za nami. Lahko smo pozitivni. V pristopu in razmišljanju smo naredili korak naprej, tako da sem s prvim delom zadovoljen.

Renato Simić, Staniša Mandić in Jan Gorenc predstavljajo svežo kri in so z ekipo že nekaj časa. Kako ste zadovoljni z novimi obrazi?
Vse je v redu, najpomembnejše pa je, da jim moramo dati čas, da se navadijo na Mursko Soboto, da se navadijo na klub in dojemanje nogometa v mestu in Prekmurju. In če se malce pošalim, tudi na meglo, ki nas je redno spremljala. Prav gotovo imajo predispozicije, da bi lahko v prihodnosti postali zelo pomemben del naše zgodbe. Kakopak je velika razlika, ali si dober igralec ali imaš možnosti, da bi to postal. Čaka jih veliko trdega dela, veliko odrekanja, poleg tega tudi nekateri obetavni mladinci kažejo, da so lahko med kandidati za prvo ekipo. To je zaklad, ki ga moramo čuvati in razvijati na pravšnji način.«

simundza ac
Aleš Cipot
V Murski Soboti se je v nogometnih pogovorih po uvrstitvi v polfinale pokalnega tekmovanja skoraj nemogoče izogniti morebitni lovoriki. Med navijači je zaznati veliko upanje, da bi se lahko letos veselili še druge trofeje v klubski zgodovini. Zdi se, kot da lebdi nekje v zraku ... Ali takšno stanje duha čuti tudi slačilnica?

Lagal bi, če bi dejal, da tega ni. Takšni pogovori se dotaknejo tudi nas, mimo tega ne moremo, je pa dejstvo, da moramo biti v zvezi s tem zelo pragmatični. Od igralcev in svojih sodelavcev sem zahteval, da se ne pogovarjamo o ničemer drugem kot le o vsakem naslednjem treningu, o vsaki naslednji tekmi. Iz preprostega razloga, ker preskakovati stopnice nikakor ni dobro. Verjamem, da bo to padlo na plodna tla in tudi širok kader mora prisiliti vsakega posameznika k čim boljšemu delu iz dneva v dan. Iz treninga v trening. Razmišljati bo treba le o vsaki naslednji obveznosti, nikakor naprej. Ne vem, ali je bila Mura kdaj v situaciji, da na vsaki tekmi štirih ali petih igralcev ne bo v kadru osemnajsterice. To je pomemben dejavnik za nadaljevanje sezone.

Po drugi strani je lahko širok kader tudi dvorezen meč. Vsi nad svojim statusom ne bodo navdušeni. Ne bodo mogli biti. Hitro se lahko pojavi nezadovoljstvo, kar utegne privesti do tempirane bombe v slačilnici, kot radi pravimo. In naposled do 'eksplozije'.
Strinjam se s tem, to drži. Mora pa igralec vedeti, s kom je nezadovoljen. Ali s seboj, ker ne dosega kriterijev za najboljšo ekipo, ali s kom drugim. Vsi bomo morali najprej razčistiti sami pri sebi. Tekem bo veliko, rotacije bodo, od vsakega posameznika pa je odvisno, v kolikšni meri bo prisilil nas v strokovnem vodstvu, da bomo razmišljali o njem. Da, strinjam se, da je to za nekatere igralce nova situacija, vendar v tem ne vidim nobene težave. Vidim samo pluse. Vsak bo moral najprej samega sebe siliti v napredek, to bodo počeli tudi soigralci.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: ante-šimundža, mura

Članki iz rubrike