nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
0 12.12.2019 19:22:22

Kako bomo TRGOVALI? Drobiž na NE ZANIMA, je pa lahko včasih 200 TISOČ EVROV tudi več kot 300.000!

Grega Wernig
O tem, komu pripada lovorika za največje jesensko presenečenje, ni nikakršnega dvoma: Aluminij nima prave konkurence. Kidričani bodo prezimili na drugem mestu na lestvici in čakajo na tekmeca v polfinalu pokalnega tekmovanja, v zasedbi pa je nekaj nadvse vročih igralcev.

Aluminij na sončni strani Alp iz leta v leto pridobiva več spoštovanja tekmecev in celotne nogometne javnosti. Da v Kidričevem delajo odlično in da je kakovost ekipe temu primerna, je zdaj že splošno znano dejstvo, toda kljub temu so si le redki drznili napovedati, da bodo rdeče-beli prezimili kot najbližji zasledovalci Olimpije, povrhu tega pa so se uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja.

Varovanci Slobodana Gruborja so navduševali iz tedna v teden, tako rekoč iz tekme v tekmo. Nihanja so bila zelo redka in zmerna, o padcu, ki so ga mnogi pričakovali, pa ni bilo ne duha ne sluha. "Prepričan sem bil, da ga ne bo, ker vem, česa je ekipa sposobna, in ker sem vedel, kako je pripravljena," je poudaril hrvaški strokovnjak z avstrijskim potnim listom na klopi prvoligaša iz 'šume'.
Igralci so drug za drugim opozarjali nase, mnogi so se znašli v beležnicah oglednikov številnih klubov iz tujine, ki so v vse večjem številu začeli spremljati preizkušnje Aluminija. In ni jih malo, ki skoraj ne dvomijo, da bo kar nekaj jesenskih junakov v pričakovanju nadaljevanja sezone dobilo nove delodajalce. Nemogoče je preslišati celo namigovanja, da bi se utegnila zgoditi zimska razprodaja. "Ne, razprodaje ne bo. Ne pride v poštev," je odločen in zelo jasen Borut Arlič. "Vemo, kakšni so naši finančni okviri, dobro se jih zavedamo, drobiž nas ne zanima. Vsak klic nas ne bo zganil, vsaka ponudba nas ne bo vznemirila. Biti mora nadvse korektna, da se bomo začeli pogovarjati. Za zdaj takšnih ni, je pa veliko povpraševanja in poizvedovanja," je pristavil direktor Aluminija.

Odškodnina za Luko Štora, ki je bila neke vrste mejnik, je bržčas pravšnje merilo za prihajajoča pogajanja. Dynamo iz Dresdna je menda odštel okrog 400 tisoč evrov, a hkrati je treba dodati, da je bil ob selitvi primorskega napadalca iz Ljudskega vrta v Kidričevo sklenjen dogovor, da je del nadomestila pripadel Mariboru. "Kakšni so zneski, je odvisno od vsakega igralca posebej. Veliko je dejavnikov, ki jih določajo. Za nekoga je denimo lahko 200 tisoč evrov več, kot za nekoga drugega 300 tisoč," se je Borut Arlič z zanimivim razmišljanjem prelevil v diplomata. V teh dneh mu dela ne manjka; ena od najpomembnejših nalog je vsekakor rešiti nadaljnji status kapetana, saj bo Maticu Vrbancu poleti potekla pogodba. "Že nekaj časa se pogovarjamo in verjamem, da bomo dosegli dogovor za nadaljevanje sodelovanja." Pogodbo ima do 30. junija 2020 podpisano tudi črnogorski branilec Ilija Martinović. "Zanj velja enako, tudi z njim smo v pogovorih," razkriva Borit Arlič, že letošnjega 31. decembra pa bi utegnil nekdanji igralec Aluminija postati Jure Matjašič. "Verjamem, da bomo tudi to uspešno rešili in da bo v prihodnje še naprej igral v dresu našega kluba," se je odzval direktor Aluminija.

arlic gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike