zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
1 12.12.2019 09:49:28

REŽISER ČUDEŽA: Veste kaj, takšna drža MARIBORA razkriva SPOŠTOVANJE

Grega Wernig
Najbližji zasledovalci Olimpije imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo.

V slovenskem nogometu je v modi rdeče-bela. Barvna kombinacija nogometašev Aluminija, ki so sijajno jesen pred odhodom na zimski oddih oplemenitili še z veličastno zmago nad Triglavom. Polfinalisti pokalnega tekmovanja nadaljevanje prvenstva pričakujejo kot najbližji zasledovalci Olimpije, kar je vsekakor nov pomemben mejnik prvoligaša iz Kidričevega.

"Z doseženim smo lahko oziroma moramo biti več kot zadovoljni. Pred začetkom sezone smo upali, da smo lahko dobri, a da bomo tako dobri ... Prav gotovo smo presegli pričakovanja," je dejal Slobodan Grubor.

Nogometno javnost kakopak zanima, v čem je skrivnost uspeha? "Fantje so bili od prvega dne treningov na visoki ravni. Nenehno so bili na zgornji meji svojih sposobnosti, hkrati so nekateri spoznali, da se lahko ta meja tudi stopnjuje, dviguje. Vseskozi si prizadevamo, da bi bilo tako, igralci se tega dobro zavedajo. Vedo, da je brez izjemne želje po napredovanju težko karkoli storiti, prav tako seveda morajo verjeti, da so tega sposobni. Takšno miselnost so sprejeli na najboljši možni način. Poleg tega je klub odlično organiziran in vsi, ampak res vsi – od predsednika pa vse do čistilke –, dihamo kot eden. Uspelo nam je sestaviti nadvse homogeno zasedbo in ustvariti pravšnje ozračje za delo ekipe. In vse to je prineslo želene učinke."

Nadaljevanje sezone bo za Aluminij nedvomno izziv posebne vrste, spomladi bodo Matic Vrbanec in soigralci v nekoliko drugačni vlogi. Soočiti se bodo morali s pritiskom, da potrdijo oziroma se vsaj približajo jesenskim dosežkom, obenem se bodo soočili z drugačnim dojemanjem tekmecev. Poslej jih bodo gledali z drugačnimi očmi. "Menim, da vendarle ne bo pretirano drugače, kot je bilo že v prvem delu prvenstva. Saj ste videli, da se je v Kidričevem denimo branila celo takšna ekipa, kot je Maribor. Nas preostali klubi že dalj časa dojemajo zelo resno in nas spoštujejo, to navsezadnje razkriva tudi takšna drža Maribora. Tako kot mi seveda spoštujemo vse ostale, a smo v prvi vrsti vendarle osredotočeni nase in na to, da bi bila naša izvedba na igrišču čim bolj kakovostna. Zavedamo se, da bo pomlad zahtevna. Da, morda bo tudi težja, kot je bila jesen, toda s tem se v tem trenutku ne smemo pretirano obremenjevati, temveč moramo storiti vse, kar je v naših močeh, da bi se kar se da dobro pripravili," se je odzval režiser čudeža iz 'šume'.

grubor jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike