nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
3 20.08.2019 18:50:35

Bi nas moralo kaj skrbeti? Zahović in Gajser po vrnitvi iz Bolgarije razkrivata: Moramo storiti vse, da bomo ...

Grega Wernig
Zlatko Zahović in pomočnik trenerja Maribora Saša Gajser sta si naslednjega tekmeca Maribora ogledala tudi v živo.

Maribor bo po novem neuspehu v domačem prvenstvu vtis skušal popraviti na evropskem prizorišču, naslednjega tekmeca pa ne gre jemati z levo roko. Serijski bolgarski prvak ima prav tako bogate izkušnje iz Evrope, zadnjo tekmo Ludogorca pa sta si v živo ogledala tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović in pomočnik trenerja Saša Gajser.

"Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati, 8 zaporednih naslovov prvaka in 5 uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj," pravi Saša Gajser o uspešnem projektu z vzhoda Evrope, ki bo s številnimi tujci iz Brazilije, Senegala, Konga, Izraela, Romunije in Poljske popolno nasprotje glede na skandinavski slog.



"Če jih primerjamo z našimi prejšnjimi nasprotniki v kvalifikacijah, so drugačni, že zaradi prej naštetih značilnosti igralcev. So pa drugačni tudi po načinu branjenja od dosedanjih treh tekmecev. Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v ligi prvakov in ligi Europa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno vijol’čno zgodbo," je za uradno spletno stran Maribora še povedal Gajser.

Mariborčani odpotujejo v Bolgarijo v sredo zjutraj z mariborskega letališča, termin tekme v četrtek je 19:30 po slovenskem času (20:30 po lokalnem).

Članki iz rubrike