franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
0 19.08.2018 09:48:28

LUKA BOBIČANEC: Težko pojasnim, bilo je čudno, seveda pa verjamem, da danes to lahko storimo

Luka Bobičanec
Grega Wernig
Na današnji tekmi proti Krškemu, ki se bo v Fazaneriji začela ob 16. uri, bo Luka Bobičanec močno orožje orožje črno-belih.

Ante Šimundža in njegovi varovanci so med tednom opravili še pokalno obveznost in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja, v Rogaški Slatini so bili s 3:1 boljši od domačega drugoligaša. "Hitro smo se znašli v zaostanku, a se potem vendarle tudi hitro odzvali in dvoboj dokaj rutinsko pripeljali do konca. Dejstvo pa je, da smo se morali kar krepko potruditi, med drugim zaradi zahtevnih razmer, saj nam neravna igralna površina ne ustreza, ampak vsekakor je najpomembnejše, da smo uresničili cilj," se je na četrtkovo preizkušnjo ozrl Luka Bobičanec, ki se je v zdraviliškem mestu dvakrat vpisal med strelce. In se veselil prvih dveh golov v sezoni: "Hja, močno upam, da je to to. Da to pomeni, da se mi je odprlo, na dozdajšnjih tekmah žoga ni in ni hotela v mrežo." Pri prvem je imel tudi nekaj sreče, za vodstvo z 2:1 pa je z 20 metrov mojstrsko zadel levi zgornji kot vrat in tudi številni navijači kakopak verjamejo, da bo 'vajo ponavljal' tudi v prihodnje.

Tako kot zaradi pokalnega dvoboja imajo muraši dovolj razlogov za zadovoljstvo tudi zaradi obetavnega začetka prvenstva, saj so s petimi osvojenimi točkami v zgornjem delu lestvice. V pričakovanju vnovičnega debija med elito je bilo precej ugibanj o kakovosti moštva in predvsem o tem, ali bo soboška zasedba konkurenčna, zdaj teh dvomov ni več. "Vedeli smo, da smo dovolj dobri, da premoremo dovolj kakovosti za igranje v prvi ligi. To kažejo tudi rezultati, navsezadnje bi lahko imeli kakšno točko več, vendar se nam v Velenju ni izšlo. Res ne vem, kaj se je z nami dogajalo v uvodnih 20 minutah, zakaj smo 'zamudili na tekmo'. Težko pojasnim, bilo je čudno, ampak dogajajo se tudi takšne stvari. Verjamem, da se bomo iz te šole kaj naučili. V nadaljevanju smo se le zbrali in prevladovali vse do konca, ob igri na primerni ravni smo imeli obilo priložnosti, a žal so ostale neizkoriščene," je globoko vzdihnil 25-letni medžimurski vezist in misli usmeril v prihajajoči izziv. V današnji spopad s Krčani. "Pred nami je zelo pomemben dvoboj, takšen bo tudi naslednji proti Aluminiju prav tako v Fazaneriji. Na zaporednih domačih preizkušnjah si moramo prizadevati osvojiti čim več točk. Gre za neposredna konkurenta v boju za čim boljšo uvrstitev na lestvici, zato je vložek še večji kot sicer. Verjamem, da smo sposobni biti uspešni, samozavesti nam ne manjka. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da nas zanima ves izkupiček. Tako kot vedno."

Na soboškem stadionu je v današnjem popoldnevu znova pričakovati prijetno kuliso. "Gledalci bodo prav gotovo spet prišli v velikem številu in nam s spodbujanjem pomagali do želenega dosežka. Ob pomoči navijačev je lažje, oni so naša dodatna moč. Spremljajo nas povsod, ob njihovi podpori lažje prebrodimo težje trenutke. Dvignejo nas in ne dvomim o tem, da nam bodo dodatno energijo namenjali tudi proti Krčanom," je prepričan Luka Bobičanec.

Značke: luka-bobičanec, mura

Članki iz rubrike