zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 19.08.2018 08:02:56

Drevi prvi derbi v novi sezoni! MARIBOR v prestolnico prihaja po TOLAŽBO, zmaji pa po ...

Grega Wernig
Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 odigrali prvi derbi nove sezone 2018/19.

Gostitelji največje tekme na domači sceni bodo Ljubljančani, ki še ostajajo tudi v evropskem tekmovanju, medtem ko bodo Mariborčani na gostovanju pri velikih tekmecih iskali tudi tolažbo za evropsko slovo med tednom.

Na lestvici je sicer v boljšem položaju Maribor, ki je na vrhu z desetimi točkami, medtem ko se prvaki iz Ljubljane po slabem začetku šele prebijajo navzgor, trenutno so peti. Pred derbijem ekipi loči pet točk, z zmago pa bi ta zaostanek vsaj nekaj zmanjšali.

Olimpija bo v derbi, ta bo zanesljivo privabil največ gledalcev doslej v sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije, vstopila samozavestno, saj je med tednom potrdila napredovanje v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, finski HJK je odpravila s skupnim izidom 7:1, končno pa je zeleno-belim steklo tudi v napadu, saj so na zadnjih treh tekmah dosegli 11 zadetkov.

Mariborčani želijo nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu, a so po drugi strani v Evropi za letos že končali nastope. Proti Glasgow Rangers so doma v Ljudskem vrtu v četrtek ostali brez napredovanja in brez gola, po drugi strani pa je lahko za Mariborčane vzpodbudna strelska forma doma, saj so v prvih štirih krogih domačega prvenstva dosegli že 15 zadetkov (Olimpija le šest).

V prejšnji sezoni je zadnji derbi v Mariboru maja dobila Olimpija s 3:2, zadnji v Ljubljani pa se je marca končal z neodločenim izidom 1:1.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike