evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 04.06.2018 08:26:53

ALI BO BIŠĆANU SPOROČIL TOLE? Mandarić naj bi se odločil, na današnjem sestanku bo Hrvata ...

Martin Metelko
V vseh normalnih klubih bi bil to sestanek, ki bi se začel z odpiranjem penine in slavnostno zdravljico. Potem bi oba glavna akterja, predsednik in trener, ki sta s skupnimi močmi ekipo pripeljala do dvojne krone, izmenjala nekaj vljudnostnih besed, po ne več kot pol ure bi sledil slavnostni podpis nove pogodbe. Da, tako bi bilo v normalnih okoljih. Toda zdaj že vsi dobro vedo, da je Olimpija vse prej kot to.

Da se sezona 2017/18 za Olimpijo ne bi mogla končati boljše, drži kot pribito. Igor Bišćan in njegovi varovanci so edinemu prvoligašu iz slovenske prestolnice najprej prinesli naslov državnega prvaka, drugega v zadnjih treh sezonah, nekaj dni pozneje so nato v finalu pokala s 6:1 razbili še Aluminij in prišli do prve dvojne krone po dolgih 25 letih. Kdo je najzaslužnejši za skoraj zgodovinski uspeh, je seveda nekaj, o čemer bi se dalo razpredati na dolgo in široko, toda navijači so dali po koncu sredine tekme s klubom iz Kidričevega jasno vedeti, kakšno je njihovo mnenje. Najglasneje so vzklikali trenerjevo ime, Mandarić je bil ob tem deležen zelo medlega, skromnega aplavza. To ga je očitno spravilo v precej slabo voljo, le dan pozneje je namreč v dveh medijskih nastopih brez dlake na jeziku o Bišćanu spregovoril z vse prej kot izbranimi besedami.

»Nihče ni preštel srčnih infarktov, ki so se zgodili na poti do naslova prvaka. Dosegli smo uspeh, a nepotrebni so bili travme in pritiski. Naslov prvaka bi morali osvojiti že štiri, pet tednov prej, ko smo igrali z Ankaranom, Gorico …, ko bi morali zmagati, a smo remizirali. Zaradi tega je prišlo do napetosti med menoj in Bišćanom. Želel sem bolj napadalno igro, da igramo tekme zato, da zmagamo, ne pa zato, da ne doživimo poraza. Zato je bila zadnja tekma travmatična. Vse je pokrito z rezultatom, a pot do njega ni bila gladka. Zaradi infarktnih tekem sem bil v zadnjih treh mesecih štirikrat v bolnišnici zaradi srčnega tlaka, želodca … Hvala, Olimpija, za nekaj takšnega,« je bil v pogovoru za Dnevnik piker Mandarić, toda s tem očitkov na Bišćanov račun še ni bilo konec. Med drugim si je Zagrebčan grajo zaslužil tudi, ker je po Mandarićevem mnenju ponudil premalo priložnosti mladim, domačim nogometašem.

»Bišćan je v Ljubljani naredil velik posel z disciplino in delom, da pa bi postal velik trener, mu manjka še to, da mora sodelovati s klubom. Od kluba, ki je bog, ni nihče večji: igralec, predsednik, trener … To je naš majhen problem, ki ga moramo rešiti, in pri tem name ne bo nihče vplival. Ne bojim se nikogar glede svojega načina vodenja Olimpije, vse odločitve bo sprejel le en človek, to je Milan Mandarić,« je poudaril prvi mož Olimpije, ki je ob omembi mladih fantov iz pogona sicer navrgel tudi ime Martina Pečarja, češ da bi tudi on moral igrati več. No, ob tem je pozabil, da je dečko star šele 15 let in sploh nima pravice za igranje v članskem nogometu … 


Če bo šel Bišćan, bo šel tudi Rudonja?
Kakorkoli, jasno je, kdo je tisti, ki se bo odločil, jasno je tudi, da Milan Mandarić skoraj gotovo ne bo poslušal navijačev, ampak bo potegnil potezo, ki bo najboljša predvsem v njegovih očeh. Ob tem je seveda ključno vprašanje, ali ima Bišćan sploh kakršnekoli možnosti za preživetje. Pogodbo z Olimpijo ima sicer podpisano še za eno leto, a v Ljubljani se že nekaj dni šušlja, da ga niti to ne bo rešilo, ko bo danes prišel v Mandarićevo pisarno. Na ulici je prisotna predvsem govorica, da je Bišćan bolj kot ne že prečrtan in da bi se moral zgoditi čudež, da bi 13. junija, ko se bo ekipa spet zbrala, nogometaše na uvodnem treningu pozdravil prav nekdanji nogometaš Liverpoola. Slednji sicer pravi ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike