GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
0 18.03.2018 13:24:35

TE BESEDE O ZAHOVIĆU POVEDO VSE! Odgovorni urednik mariborskega časnika z ZAPISOM VSEH ZAPISOV!

Grega Wernig
Večer je najostreje obsodil zadnji izpad Zlatka Zahovića.

V slovenski športni in splošni javnosti prevladuje mnenje, da je športni direktor Zlatko Zahović na zadnji tiskovni konferenci prestopil meje dobrega okusa. Zdaj so njegovo početje ostro obsodili pri Večeru, z zelo jasnim in zgovornim zapisom se je oglasil njegov odgovorni urednik Matija Stepišnik.

"Ime česa je Zlatko Zahovič? Je ime najboljšega, kar slovenski nogomet v zgodovini premore. Je ime največjih reprezentančnih in klubskih uspehov. Je ime neverjetnih športnih zgodb, ki so velikokrat presegle meje mogočega in so mejile na čudež, sploh upoštevajoč nacionalni športni kontekst in vse limite, ki jih ta predpostavlja," je uvodoma zapisal Stepišnik, a v nadaljevanju razkril tudi tisto bolj temačno stran nogometnega funkcionarja. 

"Vse to ni niti najmanjša odveza ali alibi za primitiven, grob, žaljiv, neciviliziran napad na novinarja Ekipa Dejana Mitrovića po tekmi s Krškim, ki je moral ne dolgo nazaj, rane so gotovo še zelo sveže, skozi največjo osebno tragedijo. Za obračun z novinarjem je športni direktor Maribora Zahovič brezsramno uporabil smrt, umor njegovega očeta. Povejmo naravnost in brez dvomov: Človeško dostojanstvo je univerzalna, občečloveška norma, je fundament ureditve sveta, ki ga živimo, je ne nazadnje pravna kategorija, predvsem pa neskončno presega razna, tukaj v bistvu tako nepomembna zeleno-bela rivalstva, presega strankarske meje (pa imamo pri nas politike, ki novinarje zmerjajo z opankarji, prostitutkami, posredovalci laži, rdečimi lakaji ...) ali svetovnonazorske razlike. Zloraba osebne tragedije za obračunavanje, pa naj bi si novinar privoščil še takšne provokacije, pa si jih ni, je skrajno nizkotno in je sramotno," so bile besede, ki jih je med drugim uporabil odgovorni urednik Večera.

V nadaljevanju se je dotaknil tudi škode, ki jo s svojim početjem in neprimernimi izjavami svojemu klubu dela Zlatko Zahović, celoten zapis pa si lahko preberete TUKAJ.

Značke: maribor, stepišnik

Članki iz rubrike