nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 08.02.2018 12:06:36

IZJEMNA ŠTEVILKA! Rekordni obisk na tekmi lige prvakov za mlade, MARIBORSKI UPI pred dva tisoč gledalci (video)

Drago Wernig - TAKA
Dvoboj med upi Krasnodaeja in Reala se je vpisal v zgodovino.

V tej sezoni so v ligi prvakov za mlade tekmovali tudi vijoličasti upi, ki so v konkurenci Liverpoola, moskovskega Spartaka in Seville osvojili tri točke ter se poslovili od nadaljnjega tekmovanja, ki se nadaljevalo že ta teden. Na sporedu so bile tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v osmino finala, spopad med Kranodarjem in Realom pa se je vpisal v zgodovino. Ne zato, ker je prihodnost španskega velikana napredovala po srhljivki oziroma izvajanju najstrožjih kazni, temveč zaradi obiska. S tribun je namreč dogajanje na igralni površini spremljalo kar 32.500 gledalcev, toliko jih na preizkušnjah lige prvakov v tej starostni kategoriji še ni bilo. Dozdajšnji rekord je imela tekma Astana – Benfica v skupinskem delu tekmovanja v sezoni 2015/16, na stadionu v kazahstanski prestolnici se je zbralo 17 tisoč ljudi.

Odlično vzdušje je bilo tudi na sarajevski Grbavici, kjer so morali mladi nogometaši Željezničarja priznati premoč vrstnikom madridskega Atletica, Španci so pred 7500 gledalci slavili s 3:1, nekaj posebnega pa je bil tudi dvoboj na stadionu Voždovca v Beogradu, kjer je srbski prvak Brodarac gostil sloviti Manchester United; zmago angleške zasedbe z 2:0 je videlo 3200 gledalcev.

Kar zadeva obetavne Mariborčane, se je največ gledalcev zbralo v obračunu z Liverpoolom, v Lendavi jih je bilo dva tisoč.

Članki iz rubrike