IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
4 07.02.2018 18:48:05

Milan Mandarić iz Turčije: Bilo bi prav, da v moji zadnji sezoni Olimpija postane državni prvak

Grega Wernig
Predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki v slovenski javnosti ni ravno zgovoren, se je na turški rivieri, v Beleku, kjer se Olimpija pripravlja na nadaljevanje prvenstva, razgovoril za srbski Žurnal.

Srbe je seveda zanimalo tudi to, zakaj se 80-letni podjetnik, ki mu je poslovni vzpon uspel v ZDA, nogometni vrhunec pa je doživel v Veliki Britaniji, ves čas izogiba delovanju v srbskem nogometu. "Crvena zvezda in Partizan me kličeta že 30 let, ponujata mi sodelovanje. Ampak, ne vidim se v Beogradu, zato do tega sodelovanja tudi ni prišlo. Primer Olimpije je vendarle drugačen, saj imajo Slovenci za razliko od Srbije zakonski okvir za vlaganje privatnega kapitala v nogomet. Očitno je imel moj pokojni oče prav, ko je govoril, da je Slovenija naš zahod."

O letošnjih ciljih Olimpije, je Mandarić brez ovinkarjenja odgovoril: "Naslov prvaka." In nadaljeval: "To je moja tretja sezona, odkar sem prevzel Olimpijo. Najprej smo bili prvi, potem drugi. Bilo bi prav, da v moji zadnji sezoni klub, katerega 75-odstotni lastnik sem, osvoji še eno lovoriko. Če bi se to zgodilo, bi se potrdilo, kar za mene velja že dolgo časa - da klubi z menoj vedno dosegajo boljše rezultate, kot pred mano."


O svoji prihodnosti, po izteku pogodbe z ljubljanskim klubom, srbski poslovnež ni želel biti konkreten: "Naj se najprej ta triletna pogodba konča, potem pa se bomo pogovarjali za naprej. Ko sem prevzel Olimpijo, ki je več let životarila, sem si zadal, da jo bom vrnil tja, kjer je nekoč že bila - na vrhu v Sloveniji in z ugledom v regiji. Mislim, da smo blizu temu cilju."

Po besedah alfe in omege Olimpije sta v nogometu najpomembnejša zaupanje in podpora. Kot pravi, ima v Sloveniji oboje.

Mandarić je še pojasnil, da ima na mizi ponudbe iz Anglije, kjer je že vodil Portsmouth, Leicester City in Sheffield Wednesday. "Dosegel sem rezultate, ki so ostali v spominu, obenem so dobro priporočilo. Lahko se pohvalim, da sem edini investitor v angleškem nogometu, ki ni izgubil denarja. Vedno sem končal z dobičkom, kar ni kar tako."

Članki iz rubrike