sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
1 06.02.2018 18:38:01

Vijoličasti povratnik Luka Zahović NAVDUŠEN nad enim svojim soigralcem: On je odličen! Jaz sem pa ...

Drago Wernig - TAKA
Luka Zahović se je vrnil v poln pogon.

Najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni Luka Zahović je imel povsem pokvarjen prvi del letošnje sezone. Za to so v največji meri poskrbele poškodbe, kar dvakrat si je sin športnega direktorja vijoličastih zlomil ključnico in zato je moral dolgo pavzirati. 

Zdaj je 22-letni napadalec zdrav in v Turčiji že pili formo pred nadaljevanjem sezone. Strelsko je na pripravljalnih tekmah dokaj dobro razpoložen, zadel je v Ljudskem vrtu na tekmi z Weizem in zadel je na zadnji pripravljalni tekmi proti moldavskem Šerifu. "Počakal sem, če bo vratar nakazal, v katero smer bo šel. Ker ni, sem vedel, da moram dovolj močno udariti v eno stran in potem ne bo mogel dobiti žoge, kar se je tudi zgodilo," je svoj gol opisal Zahović. 


In se dotaknil pozdravljene poškodbe: "Lahko rečem, da je poškodba pozabljena. Premor je za menoj in upam, da tako tudi ostane. Vleklo se je nekaj časa, a je dokaj hitro minilo, saj sem v tem času s pomočjo trenerjev trdo treniral. Veseli me tudi trenutno počutje. Nisem še 100-odstotno pripravljen, a sem tam, kjer si želim biti v tem delu priprav."

Ob zadetku Šerifu je prispeval tudi asistenco za gol Jana Mlakarja, ki ima prav tako kot Zahović dva gola na svojem kontu na pripravljalnih obračunih. "Jan dokazuje vsak dan, da je odličen igralec, po nogometnem razumevanju in gibanju na igrišču. Na prejšnji tekmi mi je podal za gol, tokrat sem jaz njemu in upam, da bova tudi v prihodnje uspešno sodelovala," je svojega novega partnerja v napadu pohvalil Zahović. 

Najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni pa pravi, da mu misli še ne uhajajo na nadaljevanje prvenstva: "Zdaj v obdobju večjih naporov, ko se treningi vrstijo en za drugim, o tem še ne razmišljamo. Zagotovo bo drugače, ko se vrnemo domov. Tukaj še moramo opraviti veliko dela. Ko vidimo, kakšno vreme je v Sloveniji, se veselimo, da imamo na voljo odlične pogoje, ki jih želimo izkoristiti na najboljši način."

Članki iz rubrike