cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 06.02.2018 16:34:22

Najslabše plačan nogometaš iz francoske PRVE LIGE zasluži PRECEJ MANJ kot REZERVNI IGRALEC Maribora!

Drago Wernig - TAKA
Nor podatek.

Francoski L'Equipe je objavil lestvico najbolje plačanih nogometašev iz francoske prve lige. In številke so zelo zanimive. Brazilec Neymar je z naskokom najbolje plačani nogometaš iz ligue 1, saj na mesec zasluži bajnih 3,06 milijona evrov. Med brazilskim superzvezdnikom in preostalimi igralci je pravi prepad. Drugi najbolje plačani nogometaš lige je namreč njegov klubski soigralec Edinson Cavani, ki pa na mesec zasluži 'samo' 1,54 milijona evrov. Tudi na tretjem mestu je nogometaš PSG-ja, Kylian Mbappe, ki vsak mesec v žep pospravi 1,5 milijona evrov

Med prvo deseterico najdemo samo nogometaše PSG-ja in enega igralca Monaca. Na četrtem mestu je Thiago Silva (PSG, 1,33 milijona evrov), peta sta Angel Di Maria in Marquinhos (oba PSG, oba 1,12 milijona evrov), sedmi je Thiago Motta (PSG, 770 tisoč evrov), osmo mesto zaseda Javier Pastore (PSG, 750 tisoč evrov), deveto Radamel Falcao (Monaco, 750 tisoč evrov), deseterico pa zaključuje Dani Alves (PSG, 700 tisoč evrov). 

Prvi nogometaš na lestvici, ki ni član PSG-ja ali Monaca je prvi zvezdnik Marseilla Dimitri Payet, ki ga najdemo na 13. mestu in ki na mesec zasluži 500 tisoč evrov, kolikor recimo vsak mesec dobi tudi PSG-jev Hatem Ben Arfa, ki je pri Unaiju Emeryju povsem na stranskem tiru. Ko smo že pri trenerju PSG-ja: Ta je najbolje plačan trener v francoski prvi ligi, vsak mesec v žep pospravi 550 tisoč evrov! Na drugem mestu med trenerji je Monacom Leonardo Jardim, ki ima 350 tisoč evrov mesečne plače, na tretjem mestu pa najdemo Claudia Ranierija, ki pri Nantesu zasluži 340 tisoč evrov. 

Pa najslabše plačan nogometaš prve francoske lige? To je Serge Gakpe, ki je svojčas med drugim igral za Monaco, Genoo, Atalanto in Chievo, zdaj pa si kruh služi pri novincu v ligi Amiensu. Gakpe, ki je tudi kar 45-krat oblekel dres reprezentance Toga, na mesec zasluži vsega 2800 evrov. Samo za primerjavo, rezervni vratar Maribora Matko Obradović ima 4 tisoč evrov mesečne plače! 

Si je pa Gakpe uspel izboriti tudi bonus: Za vsak prvenstveni nastop v dresu Amiensa dobi dodatnih 2 tisoč evrov bonusa. In ker je v letošnji sezoni zbral 19 prvenstvenih nastopov, je zaslužil še dodatnih 38 tisoč evrov. A kaj je to v primerjavi z recimo Obradovićem, ki je samo za uvrstitev v ligo prvakov dobil 150 tisoč evrov bonusa. Gakpe torej zasluži precej manj kot rezervni vratar Maribora. Primerjave z najbolje plačanimi igralci vijoličastih in tudi Olimpije pa so še toliko težje, kajti ti fantje zaslužijo več kot petkrat več od Gakpeja. Je pa slednji anomalija pri Amiensu, ki sicer v povprečju svojega nogometaša plača 15 tisoč evrov na mesec. Tudi to ni neka bajna številka, kajti govori se, da imajo predvsem pri Olimpiji nekateri nogometaši višjo plačo ...  

Značke: ligue-1, plače

Članki iz rubrike