pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
5 09.01.2018 08:43:02

Tudi zato je MARIBOR največji v Sloveniji! Francoski branilec se je še zadnjič poslovil od kluba in priznal: Imel sem težave, toda ... (video)

Drago Wernig - TAKA
Čeprav je že debitiral v dresu italijanskega prvoligaša Beneventa, je nekdanji branilec Maribora Jean-Claude Billong izkoristil prost dan za to, da se je poslovil od svojih zdaj že nekdanjih soigralcev v štajerski prestolnici.

Jean-Claude Billong je po zgolj pol leta igranja za Maribor v blagajno vijoličastih prinesel dva milijona evrov, navijači pa si ga bodo zapomnili tudi po borbenosti na zelenici. Že ko je postalo jasno, da mu bo v zgolj pol leta uspel preskok v serie a, se je s čustvenim sporočilom zahvalil Mariboru, zdaj pa se je od svojih soigralcev in vodstva kluba prišel poslovit še osebno.

"Želel sem igrati v najboljšem moštvu v Sloveniji. To se mi je uresničilo, nisem pa si mislil, da bom odšel tako hitro in priznam, da odhajam z mešanimi občutki. Obenem sem vesel in žalosten. Tega pol leta je bilo zame super, s številnimi lepimi trenutki. Igrali smo v ligi prvakov, postali smo jesenski prvaki. Ko je bilo super, smo držali skupaj. A smo bili enotni tudi v manj prijetnih trenutkih," je ob slovesu za klubsko spletno stran povedal Billong, ki se ni pozabil zahvaliti niti Darku Milaniču, ki ga je po njegovih besedah veliko naučil.

"Športnemu direktorju Zlatko Zahoviču, ki me je pripeljal sem in omogočil odlične pogoje za napredek, pa mojemu dobremu prijatelju Gajserju in vsej ostali ekipi. Vsi so vplivali name in ne bom jih pozabil. Ko sem prišel, sem imel težave, saj so bili treningi zahtevni. Gre za kakovostno vadbo, saj so tudi soigralci odlični, tako branilci, vratarji, vezisti kot napadalci. Vsi so na top nivoju. Zelo mi je koristilo igranje tukaj, saj sem napredoval tudi na področju taktike, kar mi bo v Serie A prišlo zelo prav. Naučili so me tudi, kako se obnašati na igrišču, kakšna naj bo govorica telesa, skratka pridobil sem precej dodatnih značilnosti centralnega branilca," je še dodal francoski branilec, ki bo v naslednjih mesecih dogajanje v Mariboru spremljal kar iz Italije. 

Članki iz rubrike