zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
5 14.12.2017 10:20:06

Bišćan o potrebnih okrepitvah, Vombergarju in o tem, kaj si želi od Maribora: Upam, da bomo ...

Martin Metelko
Trener Olimpije Igor Bišćan je spregovoril o tem, na katerih mestih potrebuje okrepitve.

Jesenski del sezone Prve lige Telekom Slovenije je končan, nogometaši Olimpije bodo morali v drugem delu prvenstva močno zavihati rokave, če bodo želeli na vrhu lestvice ujeti oziroma prehiteti vodilne Mariborčane. Aktualni državni prvaki imajo po 18 odigranih krogih tri točke prednosti pred Ljubljančani.


Evropski Maribor je že poskrbel za nekatere okrepitve, Igor Bišćan na prvo zimsko pridobitev še čaka. V obširnem pogovoru za Dnevnik se je dotaknil tudi te teme in razkril, kje so okrepitve najbolj potrebne. "Na bočnih položajih. Konkurenco moramo zaostriti predvsem na levi strani, kjer imamo le enega igralca, kar je premalo že za trening. Nujno potrebujemo kakovostnega igralca v ofenzivnem delu ekipe, ki bo nevaren za gol tekmeca kot strelec ali asistent," je med drugim dejal Bišćan in spregovoril tudi o odmevni poletni okrepitvi. Ali je Andreas Vombergar napadalec, ki bo serijsko dosegal zadetke? "Ni rojeni strelec. Napadalci so odvisni od kakovostnih podaj, zato ne moremo pričakovati, da bo iz nič dosegel 20 golov. Bomo videli, kaj bo prinesel čas."

Maribor je v dobri formi, na vodilnem položaju pa je kljub temu, da je jeseni igral v Evropi. Ali imajo Mariborčani kaj, kar bi si trener Olimpije želel imeti od njih? "Ima rutino v sistemu igre, je uigran, malo je nihanj. Upam, da bomo tudi mi skozi delo prišli do stabilnosti. V trenutkih, ko jim ne gre najbolje, so mirni, zato so zmagovali v zaključkih tekem," je pojasnil Bišćan in za konec komentiral še primerjavo s trenerjem Rijeke Matjažem Kekom. "Ni pošteno, da bi delal primerjave. Kek je naredil velike stvari na Hrvaškem. Igra Rijeke je na ravni, ki je ni dosegel noben hrvaški klub že nekaj let. Pred menoj je še veliko let dela, da bi se mu približal. Tudi Olimpija lahko zgradi prepoznaven slog igre, potrebujem le čas."

Članki iz rubrike