nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
16 30.11.2017 12:40:58

NOV MASTEN ZASLUŽEK! Maribor pred sijajno prodajo mladega asa italijanskemu velikanu za TALE IZJEMEN ZNESEK!

Grega Wernig
Pogajanja za prestop Nina Kukovca iz Maribora v Fiorentino so očitno v zaključni fazi.

Vse kaže, da bo vijoličaste zapustil še en obetavni mladenič, po odhodu Žana Celarja v Romo, kjer se je odlično znašel, je najbolj vroč Nino Kukovec. Čeprav je star šele 16 let in pol, redno igra za mladince in tudi v ligi prvakov za mlade. Učinkoviti koroški najstnik je telesno izjemno močan in je s svojimi igrami nase opozoril oglednike številnih evropskih klubov, najbolj pa se je zanj ogrela Fiorentina.

Tako zelo, da vodilni možje italijanskega prvoligaša iz Firenc nočejo niti slišati, da ga morda ne bi dobili pod svoje okrilje. Zato so pripravljeni bogato plačati, za vijoličastega upa naj bi odšteli nič več in nič manj kot milijon evrov odškodnine, kar je za tako mladega fanta in za slovenske razmere vsekakor izjemen znesek. Pogajanja naj bi bila v zaključni fazi, načelni dogovor je bojda že sklenjen, preostale formalnosti bi morale biti urejene v bližnji prihodnosti. Vse skupaj naj bi bilo tako daleč, da bi bilo veliko presenečenje, če Fiorentina kmalu ne bo dobila še močnejšega slovenskega pridiha.

Nekoč sta zanj skrbela Josip Iličić in Jasmin Kurtić, v mladi ekipi je blestel Jan Mlakar, ki je zdaj na posodi pri Venezii, medtem pa gre v Fiorentini Primaveri odlično Vitji Valenčiču. Uprava kluba naj bi v nekdanjem velikem upu Olimpije prepoznala nogometaša, ki bi si zaslužil preboj na največji oder. Italijanski mediji poročajo, da ni nemogoče, da bo 18-letnik že v tej sezoni dobil priložnost za debi v članski ekipi, v kadetski ekipi pa igra še en nekdanji talent iz zmajevega gnezda, Renato Simić.

Članki iz rubrike