blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
0 25.11.2017 17:18:26

Ankaran NOČE OBUPATI, v Novi Gorici je VSTAL OD MRTVIH

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Gorice in Ankarana Hrvatinov so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

Novogoričani, ki so pogrešali Roka Grudino in Dejana Žigona, še naprej čakajo jubilejno 250. domačo prvoligaško zmago. Čeprav so bili blizu, saj so še v 71. minuti vodili z 2:0, so v zaključku tekme zapravili prednost in dopustili tekmecem, da so prišli do zanje zelo pomembne točke.

Gostitelji so bili v prvem polčasu večinoma časa boljši tekmec, si priigrali tudi več strelov, a nobeden ni bil dovolj dober za spremembo izida. Tako je na primer v 18. minuti Kyrian Nwabueze prišel do strela, a sprožil prešibko in preveč po sredini, pred tem sta bila nenatančna Rifet Kapić in Leon Marinič. Slednji je poskusil tudi v 31. minuti, a takrat z roba kazenskega prostora žogo spet poslal v naročje Primoža Bužana, tako kot Jan Humar v 37. minuti. V 44. je Bede Osuji sprožil s prostega strela s 25 metrov, žoga pa je zletela le malo mimo zgornjega kota vrat gostov. Ti praktično ves polčas niso ogrozili vrat Grege Sorčana, a v sodniškem dodatku bili dotlej najbližje zadetku, ko je Johan Chinwendu Nkama streljal z leve strani kazenskega prostora in zadel nasprotno vratnico.

Modro-beli so svojo premoč kronali v 55. minuti, ko je po podaji Matije Škarabota z leve strani z glavo zadel Nwabueze. Zanj je bil to četrti zadetek v sezoni, za Škarabota pa četrta podaja. Na 2:0 je povišal Rifet Kapić v 61. minuti, ko je po dvojni podaji z Osujiem prišel pred vrata gostov in žogo poslal v mrežo za svoj sedmi zadetek v sezoni.

Deset minut pozneje pa je Ankaran znižal zaostanek. Po podaji Bradleyja Meledjeja z desne strani je tudi nekoliko srečno iz bližine zadel Tim Vodeb. To je bil drugi njegov gol v sezoni, za Meledjeja pa druga podaja. V 79. minuti so gosti ostali brez Nkame, ki je dobil drugi rumeni karton zaradi igranja z roko, a kljub temu so varovanci Vlada Badžima tri minute zatem izenačili. Raoul Delgado je podal z leve strani kazenskega prostora, Sorčan je žogo slabo izbil le do Meledjeja, ki je z moćnim strelom ‘razparal’ mrežo. Gostitelji so v zaključku poskušali ne vse načine priti do zmage, tako je v 88. minuti Kapić z 20 metrov streljal malo mimo vrat, že v drugi minuti sodniškega dodatka pa se je Bužan izkazal po Nwabuezejevem strelu z glavo in tako ohranil neodločen izid.

Gorica – Ankaran 2:2 (0:0)

Nova Gorica – Stadion Športni park. Glavni sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana).

Strelci: 1:0 Nwabueze (55), 2:0 Kapić (61), 2:1 Vodeb (71), 2:2 Meledje (82).

GORICA: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Marinič (od 87. Filipović), Humar, Nagode (od 72. Džuzdanović), Kapić, Osuji, Nwabueze. Trener: Miran Srebrnič.

ANKARAN: Bužan, Matošević (od 69. Smiljanić), Pahor, Badžim, Karamatić, Mate, Nkama, Delgado, Burkić, Cerovec (od 64. Vodeb), Meledje. Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni: Nwabueze, Nagode; Nkama, Paal, Delgado, Burkić, Pahor.

Rdeči karton: Nkama (79, drugi rumeni).

Značke: gorica, ankaran, prva-liga

Članki iz rubrike