900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
37 24.11.2017 10:25:27

NAJVEČJA ŽALITEV MARIBORA! Pravcati ŠOK IZ NEMČIJE: vodilni funkcionar SRAMOTNO uporabil vijoličaste za blatenje ...

Grega Wernig
Kar se je zgodilo v Nemčiji, je resnično neverjetno.

Na prvi pogled ne bi smelo iti za nič takega, kar bi se na kakršenkoli način dotaknilo Slovenije. A vendar sta jo Uli Hoeness, sloviti predsednik še bolj slovitega Bayerna, in predsednik nemške rokometne zveze Frank Bohmann uspela užaliti kar dvakrat. Najprej Hoeness, ki je posredno užalil slovenski rokomet, nato pa Bohmann, ki je povsem neposredno užalil slovenskega nogometnega prvaka, udeleženca lige prvakov Maribor. 

Za kaj sploh gre? "V mednarodnem merilu rokomet nima vrednosti. Ne igrajo ga praktično nikjer razen v Nemčiji, njegova vrednost je v športnem gospodarstvu nična," je dejal Hoeness, ko so ga spraševali, ali bo Bayern nogometni in košarkarski ekipi dodal tudi rokometno. Predsednik Bayerna je še dodal, da so košarko priključili zato, ker lahko z njo prav tako nagovarjajo globalno občinstvo, medtem ko z rokometom ne bi mogli nagovoriti nikogar. 

"To je neumnost. Rokomet je v veliko evropskih državah precej pomembnejši in precej bolj priljubljen kot košarka," se je ogorčeno odzval šef nemškega rokometa Bohmann. Nato pa je šel še dlje? "In kaj pomeni Bayern s svojo košarko? Pomen Bayernovih košarkarjev je manjši od pomena igralcev zadnjega moštva v nemškem rokometnem prvenstvu. Bayern je torej v košarki to, kar je v nogometu nek Maribor," je zaključil Bohamann.

Kako, prosim? Da, prav ste prebrali. Da, prav ste razumeli. Ko je želel prikazati Bayernovo košarkarsko ekipo kot kar najbolj nepomembno, je prvi mož nemškega rokometa uporabil Maribor. Kar pa je prava sramota, ne glede za to, za koga v Sloveniji navijate in kakšen je vaš pogled na slovenski nogomet.  

Članki iz rubrike