Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
15 23.11.2017 08:01:15

ŠOK športnega direktorja Kopra: Poglejte, TAKOLE je MANDARIĆ govoril o BOLNEM OTROKU! Zame kot človek ne obstaja!

Grega Wernig
Danes je športni direktor Kopra, na ta položaj je prišel na skrajno nenavaden način. Po obvoznih poteh. Potem ko je prevzel terjatve Milana Mandarića, je Boško Županović najprej postal ’sovražnik’ vodilnih mož kluba z Bonifike, nakar so se razšle tudi njegove poti z aktualnim predsednikom Olimpije.

Ne samo zaradi poslovnih zadev, po postopku prisilne poravnave pa je hrvaški poslovnež s Koprčani znova sedel za isto mizo in se z njimi našel na isti valovni dolžini. Nekdanji nasprotniki so začeli sodelovati in še vedno sodelujejo, hkrati snovalec kadrovske politike zdaj obalnega četrtoligaša zagotavlja, da je začel odkrivati pravo resnico o Milanu Mandariću. V pogovoru za naš časnik je razkril, kako in na kakšen način, spregovoril pa je tudi o izjemno ambicioznih ciljih kozličkov v prihodnosti ter še marsičem zanimivem.

Slovenska nogometna javnost vas je spoznala sredi lanskega decembra, ko ste prevzeli terjatve Milana Mandarića do koprskega kluba. Oziroma je to storila vaša družba Delona, d. o. o. Zakaj, kako je prišlo do tega? Sta se s predsednikom Olimpije morda poznala od prej in ste se v zgodbo vključili na njegovo pobudo ali je bila to vaša ideja?
Ne, Milana Mandarića od prej nisem poznal. Nikoli se nisva srečala. Kar zadeva mene, sem zadnja štiri leta iskal pravšnje okolje, v katerem bi vlagal v nogomet. Svojo nogometno pot sem začel kot zastopnik igralcev, a sem kmalu spoznal, da bi mi bolj ustrezalo sodelovanje pri razvoju in rasti kakšnega kluba. O tem sem se pogovarjal z veliko ljudmi in vsem po vrsti zaupal svojo željo. Na glas sem govoril o tem, da me zanima tovrsten projekt. Na Hrvaškem so se odpirale nekatere možnosti, a se zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso uresničile. Koper je bil edini, ki me je zares pritegnil. Kakšne so razmere, kaj se dogaja, sem izvedel od Anteja Guberca in po teh informacijah zaznal možnost, da bi lahko prevzel klub, ki se lahko pohvali z izjemno infrastrukturo in je zame zanimiv tudi zaradi mojega poslovnega udejstvovanja v Sloveniji ter bližine Opatije, kjer živim. Ante Guberac me je nato tudi spoznal z Milanom Mandarićem, toda hkrati moram poudariti, da se je zaradi prijateljstva z Borisom Popovićem od vsega skupaj nemudoma ogradil. Rekel je le, da je pripravljen sodelovati v pozitivni zgodbi, v morebitni vojni proti koprskemu županu pa nikakor ne. Njegov argument me je prepričal in tako sem se vsega skupaj lotil sam. Jaz in Milan Milan Mandarić.

Terjatve Milana Mandarića so znašale 960 tisoč evrov. Kakšen je bil vajin dogovor? Ste mu morda nemudoma izplačali celoten znesek?
Uvodoma sva se dogovorila za 500 tisoč evrov izplačila, to ni posebna skrivnost, toda povedal vam bom, kaj je bistvo zgodbe in edini razlog mojega velikega zanimanja. Dejstvo je, da mi je Milan Mandarić obljubil, da bom do 15. decembra 2016 prevzel klub. Potemtakem bi ga lahko začel upravljati dva dni po sklenitvi najinega dogovora, a se to ni zgodilo. Ni se niti v naslednjih desetih dneh, zato pa mi je 24. decembra odvetnik Milana Mandarića Franci Matoz sporočil, da je višje sodišče zavrnilo možnost, da bi upnik lahko prevzel upravljanje kluba ter da je odločitev pravnomočna. To je bilo seveda popolnoma v nasprotju z najinim dogovorom, s tem se je zame vse porušilo. Vse je padlo v vodo oziroma se je bilo treba vrniti na izhodišče. Na začetek.

Kdaj se je podoba, ki ste jo imeli o Milanu Mandariću, začela spreminjati?
Imel je nenehno potrebo komentirati Borisa Popovića, brez tega ni šlo. Začel je govoriti o tem, da se slabo vrača s slabim in da se je Borisu Popoviću vrnilo prek otroka. Češ, poglejte, kakšen je njegov sin. Nikakršen, ima diabetes … Osupnil sem in se v trenutku odzval. Tudi zato, ker ima moja starejša hčerka prav tako težave s sladkorno boleznijo, kar je Milan Mandarić vedel, saj sem mu to razkril v enem od najinih neformalnih pogovorov. Mogoče je pozabil, tega ne izključujem, vendar to njegovega dejanja nikakor in niti po naključju ne opravičuje. Tega, kakšen je bil moj odziv, kaj vse sem mu povedal, zdaj ne bi bilo primerno ponavljati. Ne bi bilo prijetno, toda ob mojem izbruhu ni rekel niti besedice. Med drugim sem ponovil, da ima moja hčerka diabetes, prav tako sem mu rekel, da nisem ne vem kakšen vernik, a da ne poznam religije, ki bi zagovarjala logiko, po kateri se moje ali njegovo slabo početje vrača prek nekoga drugega. Ali celo otroka, vnuka. Dojel je, kaj je storil, a prepozno ... 

CELOTEN VELIKI INTERVJU, V KATEREM JE BOŠKO ŽUPANOVIĆ ŠE PODROBNEJE SPREGOVORIL O SODELOVANJU Z MILANOM MANDARIĆEM, SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike