pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
17 22.11.2017 11:07:59

Ste videli TOLE!? Olimpija hudo kaznovana zaradi ŽALJENJA ZLATKA ZAHOVIĆA, Maribor še huje zaradi ...

Grega Wernig
Znane so denarne kazni za večni derbi.

Prejšnji teden je bil v Mariboru odigran večni derbi, ki so ga v Ljudskem vrtu z 1:0 dobili gostitelji. A prvenstveni dvoboj med Mariborom in Olimpijo so zaznamovali tudi številni izgredi navijačev obeh ekip, temu primerne so denarne kazni.

Disciplinski sodnik nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel z derbijem precej dela. Mariboru je naložil 5500 evrov kazni, kazen pa obrazložil z naslednjimi besedami: nešportno in neprimerno vedenje navijačev – prižiganje bakle na tribuni, predmeti odvrženi na igralno površino, množično prižiganje bakel na tribuni, bakli odvrženi na igralno površino, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, žaljivo vzklikanje sodnikom, upoštevana pa je bila tudi predkaznovanost.



Na drugi strani je Olimpija dobila 3950 evrov kazni, in sicer zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – množično prižiganje bakel na tribuni, odvrženi bakli ob rob igrišča, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, žaljivo vzklikanje športnemu direktorju nasprotne ekipe Zlatku Zahoviću in sodniku, tudi pri Ljubljančanih pa je bila upoštevana predkaznovanost.

V 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta si kazen prislužila še Žan Humar (Ankaran) in Elvis Džafić (Triglav), ki bosta morala počivati v naslednjem krogu.

Članki iz rubrike