pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
23 22.11.2017 10:01:15

Nov PREOBRAT v zadevi BEŽIGRAJSKI stadion. NE BOSTE VERJELI, kaj se je zgodilo ZDAJ

Grega Wernig
Zgodba brez konca v središču slovenske prestolnice.

Ministrstvo za okolje in prostor je odpravilo okoljevarstveno soglasje za izgradnjo Bežigrajskega športnega parka in zadevo vrnilo Arsu v ponovno odločanje. Ministrstvo je med drugim navedlo, da agencija ob izdaji soglasja ni ugotovila skladnosti projekta z odlokom o razglasitvi del arhitekta Jožeta Plečnika za kulturne spomenike državnega pomena.

Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), so pred izdajo okoljevarstvenega soglasja aprila letos ponovno pozvali ministrstvo za kulturo, naj poda mnenje o sprejemljivosti posega. V njem je državni organ ugotovil, da je nameravani poseg z vidika varstva kulturne dediščine sprejemljiv in da je bilo za nameravani poseg že izdano kulturno-varstveno soglasje, ki je še vedno pravnomočno.

Ministrstvo za okolje je sedaj med razlogi za odpravo okoljevarstvenega soglasja navedlo, da agencija ni ugotovila skladnosti projekta z odlokom o razglasitvi del arhitekta Jožeta Plečnika za kulturne spomenike državnega pomena, čeprav je bilo za nameravani projekt kulturno-varstveno soglasje že pridobljeno.

Pri obravnavi obremenjenosti s hrupom je agencija pravilno upoštevala opredelitev območja varstva pred hrupom, kot jo določa veljavni izvedbeni prostorski akt Mestne občine Ljubljana, vendar bi po mnenju ministrstva morala presoja vsebovati tudi podatke glede obremenitve s hrupom zaradi nameravanih prireditev v športnem parku.

Po razrešitvi vprašanja vplivov projekta na Plečnikovo dediščino bo Arso ponovila tudi javno razgrnitev dokumentacije, razpisala ustno obravnavo ter šele nato izdala odločbo. Ministrstvo je namreč ugotovilo, da je to potrebno zaradi velike časovne odmaknjenosti od prejšnje javne razgrnitve in večkrat dopolnjenega poročila o vplivih na okolje, so še zapisali na agenciji.

Kaj si o vsem skupaj misli Joc Pečečnik, ki si že vrsto let prizadeva zgraditi sodoben objekt v središču prestolnice, si lahko le predstavljamo ...

Članki iz rubrike