Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
7 15.11.2017 13:08:13

Biščan skrivnosten pred derbijem: Ni pametno govoriti, s katerimi igralci proti Mariboru. Ko kaj napovem ...

Grega Wernig
Pred najboljšima slovenskima nogometnima kluboma Mariborom in Olimpijo je nov medsebojni obračun. Po sobotnem pokalnem dvoboju se bosta že šest dni pozneje tradicionalna rivala pomerila še v prvenstvenem derbiju, ta bo tokrat v Mariboru. Oba stratega pričakujeta drugačno tekmo, mnogo bolj izenačeno in rezultatsko negotovo.

"To bo povsem druga tekma, vseeno pa bomo poskušali izkoristiti nekatere izkušnje, ki smo jih dobili v soboto v Stožicah. To bo obračun v drugem tekmovanju, igralo se bo za točke. Najbrž bo bolj negotovo, vsaj moralo bi biti tako. Vsaka točka je pomembna, vemo, proti komu igramo, vemo, kakšno delo nas čaka. Upam, da bomo pripravljeni in da se bomo v Ljubljano vrnili s pozitivnim rezultatom," so bile na novinarski konferenci Olimpije uvodne besede trenerja Igorja Biščana.

Hrvaški strateg večjih težav pri sestavi moštva ne bo imel. Nathan Oduwa bo konkuriral za začetno enajsterico, potem ko so zdravniki ugotovili, da nima resnejših težav s srcem, manjkal bo najbrž Andres Vombergar, ki je sicer že začel vaditi po poškodbi, a mu bo po besedah Biščana zmanjkalo časa, da bi bil povsem pripravljen.



"Ni pametno govoriti, s katerimi igralci se bomo zoperstavili Mariboru. Ko kaj napovem, se potem v naslednjih dneh vedno kaj zgodi, pride do poškodbe, bolezni. Lahko rečem, da ne bi bilo pametno povsem menjati načina igre ali igralcev, vsekakor pa moramo imeti tudi plan B in C, v kolikor tekma ne bo šla po načrtu, ki smo si ga mi zamislili. Posebnih presenečenj Mariboru ne moremo pripraviti, tudi oni nam ne, ekipi se poznata do potankosti. Prepričan sem, da se bo Maribor želel oddolžiti za pokalni poraz, da bo motiviran, napadalen in agresiven. Mariborčani so zdaj ranjeni, hoteli bodo dokazati, da rezultat tekme v Ljubljani ni realen odnos moči med kluboma. Mi moramo biti pripravljeni in znati odgovoriti," trdi Biščan, ki tako kot njegov sogovornik na novinarski konferenci Dino Štiglec meni: "Rezultat tekme bo prvenstvo usmeril, nikakor pa ga ne bo odločil."

Biščan si je nekajkrat ogledal posnetek sobotne tekme, še enkrat je izrazil zadovoljstvo, kako je njegova ekipa igrala. "Ponosen sem na več stvari. Ponosen sem na energijo, disciplino, željo, trud. Še posebno iz drugega polčasa, v katerem smo celo zvišali raven agresije, gibanja v defenzivnem bloku, tako da si tekmeci niso mogli pripraviti priložnosti. Jasno pa mi je, da mi z igro nismo razbili Maribora, a glede na potek tekme to niti ni bilo potrebno. Maksimalno smo izkoristili dogodke na igrišču, se jim prilagodili, kar je bilo dovolj," je na svoje fante ponosen hrvaški strokovnjak.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike