franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 16.10.2017 14:38:54

Milanič pred LIVERPOOLOM: Ne vem, kako lahko nasprotnik ve ...

Drago Wernig - TAKA
Nogometaše Maribora v torek ob 20.45 v Ljudskem vrtu bržkone čaka vrhunec letošnje evropske sezone. Na drugo domačo tekmo in tretjo v tem jesenskem delu prihaja namreč angleški Liverpool. Vijoličasti se v tekmo ne podajajo z belo zastavo, po besedah trenerja Darka Milaniča, želi njegova ekipa izkoristiti vsako ponujeno priložnost.

Mariborski nogometaši so prvo tekmo doma igrali proti Spartaku in iztržili remi 1:1, v nadaljevanju so naleteli na Sevillo v gosteh in izgubili z 0:3. Brez zmage v skupini E je tudi Liverpool, ki ima na svojem računu dva remija in s tem zgolj dve točki, tako da bo v Mariboru prav gotovo iskal popoln izkupiček. Angleške ofenzive se zavedajo tudi vijoličasti, zato bodo svoje priložnosti iskali s pogumno igro, a ne nujno napadalno od prve minute naprej.

"Mi smo dobro pripravljeni, imeli smo kar nekaj časa na razpolago, tudi reprezentančni premor nam je omogočil, da smo se v miru pripravljali. Prvo tekmo doma smo odigrali zelo dobro, na tem moramo graditi. O ekipi, ki prihaja, ne rabimo izgubljat besed. Vse vemo o tem klubu, za nas pa je zelo pomembno, da dosežemo visoko raven, ki jo želimo. Odigrali bomo izredno tekmo," je uvodoma pojasnil trener vijoličastih Milanič, ko še ni bilo jasno, kako huda je poškodba Luke Zahovića.

2maribor dw
Drago Wernig - TAKA
Da bo tekma vrhunec tudi za nekatere igralce, se zaveda vezni igralec Aleks Pihler: "Dejstvo je, da vsi komaj čakamo začetek dvoboja. Zavedamo se, kdo prihaja v Ljudski vrt. Ta tekma ne odloča in v vsakem primeru bi bili motivirani. Prepričani smo, da bomo odigrali dobro tekmo. Poleg prvih dveh preizkušenj v ligi prvakov, bo ta zame vrhunec dosedanje kariere. Ne smemo si privoščiti napak, držati se moramo trenerjevih navodil, verjamem, da bo prišlo do rezultata, ki si ga želimo."

3maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Milanič izpostavlja, da bo ekipa morala igrati pogumno, a hkrati preudarno. Nikakor ne bo smela napasti od prve minute naprej, sploh pa ne siliti na polovico Angležev. "Naša enajsterica je takšna, da lahko pogosto menjamo. Ne vem, kako lahko nasprotnik ve, kdaj bo kdo igral. Sestavo menjujem glede na potrebe ekipe. Na drugi strani sem prepričan, da gostje zaradi pomembnosti ne bodo veliko menjali, čeprav imajo vsi veliko tekem v nogah. Za jutrišnjo nisem niti pomislil, da bi visoko napadali, izvajali 'presing', to bi bila voda na njihov mlin. Tokrat prav gotovo ne bomo napadli zelo visoko," je povedal Milanič, ki ima sam že izkušnje z angleškim nogometom, saj je bil leta 2014 glavni trener Leeds Uniteda.

Nasprotnika je dobro preučil. "Njihova igra temelji na hitrih prenosih, hitri igri naprej, imajo tako selekcijo, ki veliko sprinta. Njihov način je tak, da ti ne pustijo igrati. Tudi po izgubljeni žogi te hitro napadejo, to se vidi skozi delo trenerja. Vse delajo izredno dobro, mi pa vemo, kam ne smemo siliti, kako ne smemo igrati," pravi mariborski strateg.

4maribor dw
Drago Wernig - TAKA

"Tako, kot smo Spartaku igrali v drugem polčasu, na tem delamo. Smo zelo vztrajni in rad bi tako fazo napada, da bili z njo po tekmi zadovoljni. Če se nam dvakrat ponudi priložnost, ju bomo izkoristili. Kakovost imajo, hitrost tudi, mi pa imamo naš način, ki ga bo treba gojiti vso tekmo. Prikazati bo treba upornost, fanatično borbo, morali bomo igrati, si pomagati, reševati situacije, zadeti gol ..." je še povedal Milanič.

Tekmo bodo sodili madžarski sodniki Viktor Kassai, György Ring in Vencel Toth.

Članki iz rubrike