902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
4 09.10.2017 15:32:38

Zlatko Zahović pred nadaljevanjem prvenstva: Za VELIKE klube je ta vedno najtežja. In Maribor TO JE!

Grega Wernig
Po reprezentančnem premoru se ta konec tedna vrača tekmovanje v Prvi ligi Telekom Slovenije, pred tekmo Maribora z Rudarjem pa je spregovoril tudi Zlatko Zahović.

Športni direktor Maribora se je, tako kot je to v navadi v zadnjih nekaj mesecih, oglasil za klubsko spletno stran, tokrat pa so se na tapeti znašli reprezentančni premor, nadaljevanje prvenstva in prihajajoča tekma lige prvakov. 

Vijoličaste v petek čaka gostovanje na stadionu Ob jezeru. "Vedno je najtežja tekma za velike klube, klube zmagovalce, kar Maribor je, prva po premoru. Igralci pridejo iz reprezentance, iz neke druge zgodbe. Ko analiziraš vse klube, od katerih se pričakujejo zmage in imajo veliko reprezentantov, pomenijo te prve tekme po premoru najzahtevnejše preizkušnje. Pojavijo se dileme, ali igrati s tistimi, ki so ves čas prizadevno delali v klubu, ali uvrstiti v ekipo igralce z reprezentančnih akcij. Tukaj je vloga trenerja najtežja in najpomembnejša, naš trener pa ima ogromno izkušenj s takšnimi tekmami. Med tem premorom nismo imeli v procesu klubskega treninga osmih igralcev, to je vedno poseben izziv. Verjamem v trenerja, igralce, v naš kolektiv, da bodo to dobro izpeljali. Doslej nam je uspevalo dobivati najtežje tekme, kar trenutno je tekma v Velenju in z izkušnjami, ki jih imamo, z več ali manj težavami, ki se bodo nedvomno pripetile med dvobojem v Velenju, verjamem v pozitiven rezultat. Eno je koristnost premora, nekaj drugega pa ta preskok nazaj v klubski ritem iz reprezentančnega filma. Zato velja veliko opozorilo pred Velenjem, kjer me ne zanima igra, ampak rezultat. Da igramo kot igra Maribor, tekmovalno," pravi Zlatko Zahović. 

Spregovoril je tudi o dosedanjem poteku sezone, Maribor je odigral 20 tekem, na katerih je 12-krat zmagal, 6-krat remiziral in dvakrat izgubil. "Ta premor je dobrodošel, da fantje zadihajo, spet napolnijo baterije, saj nosijo veliko breme in ponosni smo, kako se soočajo z vsemi zahtevami. Zavedamo se naporov, ki jih je treba prestati, fizičnih in psiholoških. Vedno ne moreš zmagati in s klubske strani imajo podporo v vseh trenutkih. Zgodilo se je, da smo recimo v Sevilli odigrali pod pričakovanji, o tem ni dvoma. Ne glede na kvaliteto, ki jo ima Sevilla, mi prihajamo iz zahtevnih kvalifikacij, ki so terjale čustveno in fizično izpraznitev. Toda našo zgodbo bi ocenil pozitivno in sem prepričan, da bomo po premoru spet imeli dovolj energije. Pred nami je novo, drugačno obdobje, ko bodo v oktobru, novembru in decembru pogoji za igro zaradi vremenskih razmer slabši. Ostajamo pa pri spoznanju, da imamo širok kader in sposobnost uspešnega izražanja športnih lastnostih ne glede na okoliščine," je še povedal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Članki iz rubrike