sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 26.09.2017 12:17:24

Se še spomnite obeh tekem Maribora in Seville? POBEG Mileca, PROJEKTIL Vršiča, NAPAKA Handanovića, INCIDENT ... (video)

Grega Wernig
Kako je bilo pred nekaj več kot tremi leti in pol v 1/16 finala lige Europa.

Mariborčani se bodo nocoj pomerili z ekipo, s katero so se na mednarodnem prizorišču že udarili. In to ne na katerikoli tekmi, temveč v šestnajstini finala lige Europa, kamor so napredovali iz skupine v konkurenci Rubin Kazana, Wigana in Waregema. To sta do zdaj edini spomladanski preizkušnji v zgodovini vijoličastih, zgodili pa sta se 20. in 27. februarja 2014.

Prvi dvoboj je bil odigran v Ljudskem vrtu, Štajerci so se predstavili v izjemni podobi, toda kljub temu so se morali na koncu zadovoljiti z neodločenim izidom. Gostitelji so pred nabito polnimi tribunami povedli po čudovitem prodoru Mileca po desni strani, njegovo povratno podajo je izkoristil Tavares. Pri tem izidu je ostalo do druge minute drugega dela, ko je z desne strani podal Rakitić, žogo je v domačo mrežo iz bližine preusmeril Gameiro, 20 minut pred koncem pa je Sevilla povedla – po podaji iz kota je bil z glavo uspešen Fazio. A vijoličasti se niso vdali v usodo, kar se jim je obrestovalo; takšen pristop je s projektilom s 25 metrov unovčil Vršič in četi Anteja Šimundže vrnil upanje za napredovanje.

milec rakitic dw
Drago Wernig - TAKA

Povratni dvoboj je prav gotovo zaznamovala 42. minuta, ko so Andaluzijci povedli iz ničesar. Oziroma po napaki Handanovića, ki mu je Rajčević vrnil žogo, mariborski vratar pa jo je slabo izbil. Zadel je Reyesa, od katerega se je žoga odbila v mrežo. Tudi pri povišanju španskega vodstva bi se lahko mariborska obramba odzvala bolje, premalo zbran je bil Arghus, kar je znal izkoristiti odlični Gameiro. V sodniškem dodatku so Mariborčani, ki so nastopili brez poškodovanega Tavaresa, poskrbeli za kozmetični popravek, po asistenci Mileca je vnovič zadel Vršič, časa za kaj več pa je zmanjkalo.

Sicer pa sta obe tekmi žal imeli tudi svojo temno plat. Po dvoboju pod Kalvarijo so mariborski navijači na postajališču Tepanje napadli privržence španskega prvoligaša, nakar jo je v Sevilli v pričakovanju dvoboja v središču mesta skupil novinar nacionalne televizije Leon Andrejka. Oba dogodka sta kakopak vredna vsega obsojanja in zgražanja, samo želimo pa si lahko, da ne bosta kakorkoli vplivala na današnje dogajanje ob igrišču …

Članki iz rubrike