mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
77 16.09.2017 20:20:51

Kakšen NAPAD na Srečka Katanca! Zlatko Zahović OSTRO nad selektorja: Vse to sem o njem govoril že leta 2002

m24.si
Ne, Srečko Katanec podpore nima niti pri alfi in omeni Maribora.

Zlatko Zahović nam je v intervjuju v sobotni tiskani izdaji Ekipe SN odgovoril tudi na vprašanja glede selektorja Srečka Katanca oziroma trenutnega stanja glede naše izbrane vrste!

Dejal je, da se je pri nas v zvezi z izbrano vrsto težko pogovarjati o strokovnih vprašanjih, ker te takšne ali drugačne ocene hitro uvrščajo v skupino, ki mu je naklonjena ali v tisto, ki mu ni. Tovrstne delitve mu nikakor niso všeč, a "bom vseeno povedal svoje mnenje. Kar vidim sam, se reprezentanca vse bolj oddaljuje od ljudi, kult izbrane vrste se manjša. Zakaj? Mislim, da zaradi nemoči in neznanja. Ko nimaš strokovnih argumentov, posegaš po marsičem drugem. Imamo fantastične igralce, lahko bi imeli top reprezentanco, ampak kljub vsemu še ne bi vrgel puške v koruzo. Zakaj ne bi zmagali najprej v Angliji in potem še doma s Škoti. Jaz verjamem, toda verjeti mora komandant. Verjeti mora tisti, ki igralcem in javnosti pošilja sporočila. Da bi v nekaj verjel, moraš biti strokovno podkovan, v nasprotnem primeru vedno znova iščeš alibije. Sicer pa mi povejte, kaj mediji pišejo o selektorju, kakšno je splošno mnenje?," je odgovoril in nas hkrati vprašal Zlatko Zahović.

V javnosti več ali manj sicer prevladuje ocena, da je njegova strokovnost dvomljiva, da psihološka priprava ekipe ni na želeni ravni, da so težave s komunikacijo vse bolj moteče ... "Torej vse to, kar sem jaz govoril leta 2002, pa sem moral oditi," je zatrdil naš sogovornik.

A tudi on je bil eden tistih, ki so zagovarjali, da se Srečko Katanec vrne na selektorski stolček. "Ker sem vedel, da bo pokazal pravi obraz svoje strokovnosti oziroma nestrokovnosti. Kar zadeva mene, glede tega ni nikakršnega dvoma. In ga nikoli ni bilo," je še hladnokrvno dejal športni direktor Maribora.

Članki iz rubrike