Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.09.2017 20:38:35

Domžalska kanonada

alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 6:1 (3:1).

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Smej (Fokovci) in Vukan (Apače).
* Strelci: 1:0 Bizjak (11.), 1:1 Poplatnik (22./11 m), 2:1 Ibričić (23./11 m), 3:1 Bizjak (38.), 4:1 Majcen (74./avtogol), 5:1 Dobrovoljc (78.), 6:1 Hebaj (90.).
* Domžale: Milić, Balkovec, Klemenčič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Matjašič (od 63. Volarič), Hodžić, Alvir, Ibričić (od 76. Žužek), Bizjak (od 80. Hebaj).
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Kukoljac, Zec, Bojić, Tijanič, Robnik (od 56. Bukara), Majcen (od 81. Pušnik), Udovič, Mlakar (od 70. Žurga), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Klemenčič, Husmani, Ibričić, Balkovec; Kukoljac, Majcen.
* Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši so prekinili niz štirih tekem brez zmage in dodobra napolnili mrežo Triglava, ki tako kot Ankaran še čaka na prvo zmago v sezoni in je pri dnu lestvice. Izbranci Simona Rožmana so tekmecem že v prvem polčasu nasuli tri zadetke, v drugem pa so delo le še dokončali, čeprav so bili tudi nogometaši Antona Žlogarja na trenutke nevarni.

Prvi polčas je postregel z razburljivo predstavo, ki je ponudila tudi kar nekaj zadetkov. Domači so najprej zagrozili prek Marka Alvirja, čigar strel je Elvis Džafić obranil, in Jureta Matjašiča, ki je bil z 20 metrov premalo natančen, v 11. minuti pa so povedli, potem ko je Alvir z lepo podajo za hrbet gostujoče obrambe našel Lovra Bizjaka. Ta je bil hitrejši od Džafića in ga ugnal z lobom.



V 20. minuti so bili prvič nevarni tudi Kranjčani, potem ko je strel Tilna Mlakarja z glavo uspešno ukrotil Dejan Milić. Že dve minuti pozneje pa je Triglav izenačil. Po kotu je v kazenskem prostoru z roko igral Alvir, z bele točke pa je bil natančen Matej Poplatnik, ki je tako dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Že v naslednjem napadu pa so imeli na voljo najstrožjo kazen tudi domači. Stefan Kukoljac je v kazenskem prostoru za dres vlekel Bizjaka, enajstmetrovko pa je zatem zanesljivo izvedel Senijad Ibričić. Domači so prednost še povečali v 38. minuti, ko je po podaji z desne strani Matije Široka znova zadel Bizjak (tretjič v sezoni), ki je iz prve s približno desetih metrov sprožil, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

V drugem polčasu so Kranjčani na trenutke imeli celo pobudo, v 68. minuti tudi zagrozili, ko se je izkazal Milić po prostem strelu Igorja Bukare. Toda domači so bili strelsko neusmiljeni in so v mrežo tekmeca pospravili še tri zadetke, ob tem pa še nekaj priložnosti, denimo malce premalo natančen strel Alvirja v 60. minuti z dobrih 20 metrov in v 74. minuti, ko je njegov poskus iz bližine ustavil Džafić. Isti igralec je z 20 metrov meril še v 88. minuti, ko se je spet izkazal kranjski vratar.

A ta je do takrat že pobral še tri žoge iz svoje mreže. Na 4:1 so gostitelji povišali v 74. minuti, ko je Luka Majcen nesrečno in nespretno žogo potisnil v lastno mrežo po strelu Nermina Hodžića z glavo. Za 5:1 je poskrbel Gaber Dobrovoljc, ki je v 78. minuti s strelom z glavo unovčil podajo s prostega strela Jureta Balkovca, že v sodniškem dodatku pa je tudi z glavo za 6:1 iz bližine zadel še rezervist Rubin Hebaj.

Domžalčani bodo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovali v Ljubljani, Kranjčani pa bodo gostili Velenjčane.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike