Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
7 21.08.2017 14:34:46

Nasvet LETA! Milanič pred tekmo sezone razkril SIMPATIČNO srečanje: V trgovini mi je gospod dejal ...

Drago Wernig - TAKA
Maribor trese nogometna mrzlica. S slovenskimi nogometni prvaki imajo v torek ob 20.45 priložnost, da se tretjič v zgodovini uvrstijo v ligo prvakov.

Nasprotnik je izraelski Hapoel Beer Sheva, ki je v preteklem tednu na domačem terenu slavil z 2:1, v slovenskem taboru pa so prepričanim, da so lahko jutri skupni zmagovalci tega obračuna.

Obe ekipi sta si s prebojem v zaključni del kvalifikacij za to elitno ligo prvakov že zagotovili najmanj nastop v evropski ligi in evropsko jesen, kjer bo igral poraženec. Cilj je seveda igranje med elito, kjer so bili vijoličasti nazadnje pred tremi leti. Naloga za Mariborčane pa ne bo lahka, saj bodo na razprodanem stadionu Ljudski vrt vendarle lovili en gol zaostanka.

Po manj uspešnih sezonah 2015 in 2016, ko so z evropskimi nastopi končali že v poletnih mesecih, so Mariborčani spet na velikem prizorišču. Poraz v Izraelu z 1:2 jim daje veliko razlogov za optimizem, prav tako so dobro spoznali izraelskega tekmeca. "Res je, da je bilo nekaj igralcev s težavami po končani prvi tekmi. Razen Luke Zahovića, ki je prestal operacijo ključnice, so ostali sanirali poškodbe in bili na treningu," je stanje v moštvo na današnji tiskovni konferenci opisal trener Darko Milanič. Ta ve, da Mariborčanom ustreza že zmaga z 1:0, toda Milanič pravi: "Želim si, da zabijemo čim več golov, zavedam pa se, da bo to težko. Moramo biti pametni, poleg energije in znanja, bo treba paziti in reševati situacijo v obrambi optimalno."

milanic bohar
Drago Wernig - TAKA

V mestu ob Dravi je čutiti energijo in podpora s tribun zagotovo ne bo izostala. "Vemo, da so nam navijači v preteklosti pomagali do uspehov in ne dvomim, da bo tako tudi tokrat," pravi igralec Damjan Bohar. Pred tremi leti je sodeloval v moštvu, ki si je priborilo ligo prvakov, prav tako ima z Izraelci dobre izkušnje, saj so Mariborčani takrat izločili Maccabi Tel Aviv. "Spomini so lepi. Ni pomembno, kdo bo dal gol. Glavno je, da čim prej zabijemo. Če ga bomo dali dovolj zgodaj, se bo položaj na igrišču spremenil."

A razen želenega gola, bo treba paziti na obrambo. Predvsem jim je nigerijski napadalec Anthony Nwakaeme, ki je na prvi tekmi zadel za izenačenje, povzročal veliko preglavic. Tukaj Milanič vidi psihološki trenutek: "Vtis sodelavcev, ki so spremljali Hapoel še pred našim dvobojem, je, da imamo na koncu več energije. Čeprav smo tudi sami bili utrujeni. V preveliki želji se lahko zgodijo napake in rumeni kartoni vplivajo na ostrino. Zadevo moramo rešiti tako, da smo kolektivno agresivni. Če si individualno agresiven, potem si hitro kaznovan s kartonom. Njihove branilce moramo prisili v prekrške za karton." Ob tem pa je Milanič še razkril, kakšna vročica v zadnjih dneh trese mesto Maribor in opisal simpatično srečanje: "V trgovini mi je na blagajni gospod zaželel veliko uspeha in rekel, da gremo dalje, če ustavimo številko 9." Seveda je mislil na Anthonyja Nwakaemeja, prvega zvezdnika ekipa Hapoela. 

Torkov dvoboj v Ljudskem vrtu bo vodil italijanski sodnik Gianluca Rocchi. Tudi tokrat bodo ulice okoli stadiona jutri zaprte zaves promet, prav tako bodo na stadionu veljale stroge mere varnosti, za imetnike stopnic pa bo mestni promet po 18. uri brezplačen, kar naj bi olajšalo ogled najpomembnejše tekme leta.

Članki iz rubrike