favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
9 21.08.2017 12:58:47

RAZKRIVAMO. Maribor bo za ligo prvakov izplačal rekordne premije! Vijoličasti si bodo razdelili kar …

Grega Wernig
Če bodo Marcos Tavares in soigralci v torkovem večeru uresničili vijoličaste sanje, bodo za to zasluženo bogato nagrajeni.

Mariborčani so si v sobotnem večeru zagotovili še dodatno prepotrebno energijo v pričakovanju povratnega obračun s Hapoelom v zadnjem krogu kvalifikacij za napredovanje v nogometni raj. Način, kako so dosegli želeni dosežek, je sprostil obilo zalog pozitivne energije. Gotovo še precej več, kot bi jih "samo" zmaga. Kljub spoznanju, da so se predstavili z mladostniško zasedbo, so vijoličasti vse do konca verjeli, da lahko še tretjič povedejo in si zagotovijo ves izkupiček. Skupaj z navijači zdaj verjamejo, da bi bil lahko torkov večer še eden v nizu zgodovinskih. Da bi si lahko še tretjič zagotovili nastop v skupinskem delu najprestižnejšega tekmovanja.

To bi bil vsekakor izjemen tekmovalni dosežek, hkrati bi klub seveda dobil nadvse zajetno finančno injekcijo, napredovanje v skupinski del prinaša 12,7 milijona evrov. In v primeru uspeha bi dobršen delež bogate denarne pogače pripadel tistim, ki bi bili za nov mejnik najzaslužnejši. Igralcem. Dobili naj bi natanko 27,56 odstotka zagotovljenega Uefinega denarja. Ali drugače, v slačilnici bi si razdelili 3,5 milijona evrov! Ni malo, nikakor ne, a če bodo Marcos Tavares in soigralci uresničili vijoličaste sanje, je prav tako dejstvo, da je takšna bogata premija tudi popolnoma upravičena. Zaslužena. Pogajanja o nagradi naj bi bila sicer zelo kratka. Oziroma jih pravzaprav sploh ni bilo. Igralci so menda predlagali nižji znesek, športni direktor ga je malce povišal in dogovor ekipe ter klubskega vodstva je bil hitro sklenjen.

K temu dodajmo, da bo Uefa v tej sezoni med klube samo v ligi prvakov razdelila skupno več kot 1,3 milijarde evrov, ocenjeni bruto prihodek iz lige prvakov, lige Europa in Uefinega superpokala za sezono 2017/18 pa je 2,35 milijarde evrov. Od ocenjenega prihodka bo Uefa med klube v omenjenih treh tekmovanjih razdelila 1718,7 milijona, od tega bo šlo 1318,9 milijona klubom v ligi prvakov in superpokalu, 399,8 milijona pa klubom v ligi Europa.

Članki iz rubrike