nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 02.08.2017 10:23:54

Robert Berić brez ovinkarjenja o mariborskih možnostih, spomnil se je tudi čudežnega obdobja Josipa Iličića

Reuters
Slovenski reprezentančni napadalec verjame, da se lahko vijoličasti uvrstijo v ligo prvakov.

Darka Milaniča in njegove varovance čaka nadvse pomembna tekma. Morda ključna, dvoboj s Hafnarfjördurjem v 3. krogu kvalifikacij bo usmeril nadaljnji potek sezone. Nekdanji napadalec vijoličastih je prepričan, da se bo drevišnji spopad na Islandiji razpletel po želenem scenariju.

"Itak, da se bodo Mariborčani uvrstili naprej. Nujno. Morajo se in menim, da tudi ne bodo imeli kakšnih pretiranih preglavic. Iz preprostega razloga, ker so kakovostnejše moštvo. Darko Milanič bo s taktičnim načrtom prav tako poskrbel, da ne bo kakršnegakoli presenečenja," iz Francije odločno sporoča Robert Berić.

"Zmaga z 1:0 na prvi tekmi je pravšnja popotnica, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Zmaga brez prejetega gola je vedno cilj v evropskih pokalih in ko ga uresničiš, moraš biti zadovoljen. Podoba Islandcev bo na domačem igrišču bržčas drugačna, kot je bila pod Kalvarijo. Gostitelji bodo zelo agresivni, treba jim bo vrniti z enako mero in ohraniti mirnost. Ter unovčiti izkušnje, ki jih ima ta ekipa dovolj. Tudi za to, da se prilagodi na specifične razmere, v katerih bo dvoboj odigran. V mislih le nimam le temperaturne razlike, s katero se bodo soočili Marcos Tavares in soigralci. Ta niti ne bi smela biti problem, navsezadnje je v nekoliko bolj svežem vremenu igrati lažje kot v hudi pripeki, a naposled bo odločila kakovost, ki je na strani Maribora," je prepričan Krčan, ki je z aktualnimi slovenskimi prvaki dvakrat igral v skupinskem delu lige Europa.

"Ni veliko manjkalo, da bi se prvič v skupinsko fazo uvrstili že prej, ko je bil v zadnjem kvalifikacijskem krogu uspešnejši Palermo. Ampak tista povratna tekma v Ljudskem vrtu je vendarle nekaj posebnega in bo takšna ostala. Za vedno. Vzdušje na stadionu je bilo izjemno. Čeprav smo na Siciliji izgubili z 0:3, se je v pričakovanju povratnega obračuna ustvarilo neverjetno ozračje, v katerem smo vsi verjeli, da nam lahko uspe preobrat. Verjelo je vse mesto. V zraku je bilo čutiti, da bi se lahko nekaj zgodilo in res ni veliko manjkalo, da bi nam uspelo. Z Jopsipom Iličićem na čelu, ki mu je takrat uspevalo tako rekoč vse, kar si je zamislil. Dobesedno. Škoda, da na koncu nismo poskrbeli za preobrat, ki bi bil gotovo epski, ampak navsezadnje je bila ti napoved nečesa velikega. Nečesa, kar je sledilo," je doživeto pripovedoval Robert Berić in se nato še enkrat vrnil k aktualnemu trenutku: "Da, jesen v Evropi je spet blizu. Zelo blizu. Še več, vijoličastim ne bi smela uiti. Ne bi smela biti vprašljiva. In to je najmanj, o čemur govorimo. Verjamem, da tudi liga prvakov ni nedosegljiva. Če bi še enkrat imeli malce sreče pri žrebu … Vse je mogoče, verjemite, da je."

Članki iz rubrike