nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
4 02.08.2017 10:22:32

Še kamen bi zajokal! Vijoličasti z Islandije veličastno sporočili, za koga bodo na ta poseben dan igrali!

Grega Wernig
Mariborčani si bodo danes na Islandiji poskušali zagotoviti jesen v Evropi.

Dvoboj s Hafnarfjördurjem pa bo imel za vse, ki jim po žilah teče vijoličasta kri, poseben naboj. Danes namreč mineva točno leto dni, od tragične avtomobilske nesreče, v kateri sta življenje izgubila dva upa Maribora, Damjan Marjanović in Zoran Baljak, v nesreči pa sta bila še udeležena Ljubomir Moravac, ki je staknil hujše poškodbe in Žiga Lipušček, ki je bil lažje poškodovan. 

Jasno je torej, da bodo imeli vijoličasti na Islandiji še dodaten motiv, da si zagotovijo evropsko jesen, vse skupaj pa so sporočili tudi preko svoje spletne strani. Ob naslovu NIKDAR NE BOMO POZABILI so spisali sporočilo, ob katerem bodo mariborskim navijačem zagotovo polzele solze po licih. Prenašamo ga v celoti, brez kakršnih koli popravkov. 

"2.8.2016. Bil je črn torek. Dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu. Udarilo je kot strela z jasnega neba in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine. Na današnji dan, pred letom dni, sta ugasnili življenji dveh naših mladih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva…

Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla. Soočiti smo se morali z neprijetnimi trenutki dan pred povratno tekmo proti Aberdeenu. Žarek upanja je posijal, ko sta nesrečo preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček, toda preostala potnika v vozilu se po trčenju nista več prebudila. Ker so bile po tako šokantnem dogodku vse besede odveč, smo odpovedali novinarsko konferenco. Evropske tekme pa ne gre odpovedati in morali smo naprej. Misli je bilo treba preusmeriti k izvedbi vseh organizacijskih in tekmovalnih aktivnosti. Ekipi smo omogočili mir in osredotočenost med zaključnimi pripravami na tekmo ter bili naslednji dan skupaj na stadionu. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.

Uspelo nam je. Uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In tudi nocoj bomo šli na igrišče z dodatnim navdihom. Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Želimo pa obletnico boleče izgube počastiti z novim evropskim mejnikom.

Damjan, Zoran, počivajta v miru. Spomin na vaju bo vedno živ!"

Galerija

Članki iz rubrike