Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 28.07.2017 11:15:15

Trener Hafnarfjördurja razkril, koliko bo navijačev na povratni tekmi z Mariborom

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti bodo sredi prihodnjega tedna naskakovali zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariborčani se pripravljajo na sobotno prvenstveno preizkušnjo z Rudarjem, a misli jim kakopak že uhajajo tudi na Islandijo, kjer jih v sredo čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Hafnarfjördurju. Vijoličasti so si v Ljudskem vrtu zagotovili minimalno prednost brez prejetega gola, izhodišče je obetavno.

"Maribor je bil veliko boljša ekipa. Mi smo se dobro branili, toda naša mreža se je kljub temu zatresla, ob prejetem golu se nismo dobro odzvali, tekmeci so imeli še dve ali tri priložnosti. Poraza seveda nikoli nismo veseli, toda izid je vendarle ugoden in nam v pričakovanju povratnega dvoboja omogoča razmišljanje o napredovanju," je dejal trener gostov Heimir Gudjonsson.

gudjonsson gw
Grega Wernig
Čeprav so bili v večjem delu v podrejenem položaju, so Islandci v sredinem večeru bržčas spoznali tudi kakšno šibko točko vijoličastih, ki jo bodo na svojem igrišču poskušali unovčiti. Na kakšen način? "Preprosto si bomo morali ustvariti več priložnosti. To je osnova, a je hkrati res, da smo bili tokrat v največji meri osredotočeni na obrambne naloge. Doma si moramo prizadevati imeti večjo posest žoge in biti bolj nevarni. Mislim, da smo lahko v tem uspešni," odgovarja strateg Hafnarfjördurja.

Za slovenske prvake je obetavno spoznanje, da pretiranega pritiska s tribun ne bi smelo biti, gledalcev ne bo ravno veliko. "Upamo, da jih bo tri tisoč, s takšnim obiskom bi bil nadvse zadovoljni, med dva in tri tisoč gledalci bi bilo v redu," je razkril Heimir Gudjonsson. Ob tem velja dodati, da bi številka tri tisoč pomenila, da bi bil stadion Kaplakriki uradno poln, saj premore 3050 sedežev, sicer sprejme 6500 gledalcev. Pristaniško mesto, ki leži v zalivu Faxafloi ob istoimenskem fjordu, ima sicer 25.850 prebivalcev, štajerska prestolnica jih ima štirikrat več.

Članki iz rubrike