Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 26.07.2017 10:29:00

Ste vedeli? Mariborčani so se pred leti že pomerili z Islandci! In niso se proslavili ...

Grega Wernig
Vijoličaste danes čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti islandskemu Hafnarfjördorju. Toda to ne bo prva evropska tekma Maribora proti kateremu izmed islandskih klubov!

Ste vedeli, da se je Maribor z islandskim predstavnikom enkrat že pomeril v evropskih pokalih? Bilo je pred davnimi 21 leti, pred prvo evropsko pravljico vijoličastih. V sezoni 1996/97 so vijoličasti po osvojenem četrtem mestu v ligi sezono poprej nastopali v pokalu Intertoto, kjer so igrali v skorajda povsem severnjaški skupini 3.


Njihovi tekmeci so bili švedski Örebro, danski København, islandski Keflavik in dunajska Austria. Klubi so takrat odigrali po eno tekmo proti vsakemu tekmecu. In vijoličasti so tekmovanje začeli z visoko domačo zmago s 3:0 nad Avstrijci (zadetke so dosegli Ante Šimundža, Zvjezdan Ljubobratović in Matjaž Kek), nato pa je prišlo na vrsto gostovanje na Islandiji.

Proti Keflaviku so remizirali z 0:0. Maribor, ki ga je s klopi vodil Bojan Prašnikar, je nastopil v zasedbi Sraga, Šterbal, Židan, Križan, Bulajić, Karić, Kek, Šimundža, Ljubobratović, Nikolić in Fricelj, s klopi je v nadaljevanju vstopil še Žurman. Na zadnjih dveh tekmah so Štajerci najprej doma z 0:1 izgubili s Københavnom, nato pa v gosteh še z 1:4 z Örebrojem, in tekmovanje so končali na 3. mestu v skupini.

Značke: maribor, keflavik

Članki iz rubrike