Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.07.2017 08:52:33

Veliki dan za Maribor! Slovenski prvaki previdno, a odločno nad islandskega

www.alesfevzer.com
Pred slovenskimi nogometnimi državnimi prvaki iz Maribora je nova pomembna preizkušnja za evropskem prizorišču. Drevi ob 20.20 jih v Ljudskem vrtu čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo prvakov. Tekmec je islandski Hafnarfjörđur, osemkratni islandski prvak.

Trener Darko Milanič poudarja, da bo najbolj pomembno to, da se bodo zavedali, da igrajo proti resnemu moštvu, ki igra dober nogomet. Hafnarfjörđur je po dvanajstih krogih islandskega prvenstva na četrtem mestu, v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov je izločil predstavnika Ferskih otokov Vikingur.

Mitja Viler verjame, da je prva tekma na domačem igrišču prednost. "Želimo zadeti in tekmo končati brez prejetega gola. Gre za zelo resno ekipo. Izhaja iz države, ki je igrala vidno vlogo na lanskem evropskem prvenstvu v Franciji," pravi Viler.



Najuspešnejši slovenski nogometni klub ima priložnost, da se uvrsti v zaključni del kvalifikacij za ligo prvakov in si zagotovi jesen na evropski sceni. V primeru poraza pa bi Mariborčane čakale dodatne kvalifikacije za skupinski del evropske lige.

Mariborski strateg bo imel na voljo vse igralce, obračun bo sodil Latvijec Andris Treimanis. V Ljudskem vrtu se ponovno obeta nogometni praznik, iz kluba pa so sporočili, da bodo ceste v okolici stadiona zaprte. Zato ljubiteljem nogometa priporočajo naj se na tekmo odpravijo z mestnim avtobusom, saj bodo vozovnice brezplačne.

Članki iz rubrike