Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
38 25.07.2017 11:25:18

Tega si niste želeli slišati: Zahović opozarja na Islandce in pojasnjuje, zakaj ...

Drago Wernig - TAKA
Maribor je v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, kjer ga čaka zelo neugoden nasprotnik.

"Led je prebit, to je bila najpomembnejša ugotovitev po dvoboju z Zrinjskim, za katerega smo vedeli, da bo zelo zahteven, kot so vsi v drugem krogu. Še posebej, če imaš nasprotnika iz nekdanje skupne države, kjer so s svojo miselnostjo in samozavestjo pred nami. Toda s tem, kar se dela v klubu leta in leta, smo dosegli namen. Taktična kultura je bila dovolj za napredovanje," je za uradno spletno stran Maribora uvodoma povedal Zlatko Zahović.

Nogometaši Maribora so Zrinjski kakopak že odmislili, zdaj so z mislimi pri Islandcih. FH Hafnarfjordur bo zadnja ovira do evropskega poletja, športni direktor pa serijske osvajalce lovorik izjemno ceni in spoštuje. "Zdaj bo zgodba drugačna, samo taktična kultura ne bo zadostovala za uspeh. Morali bomo izraziti kvaliteto, ki jo imamo in biti tehnično na neprimerno višji ravni. Igramo proti nasprotniku, ki je bil za večino poznavalcev označen kot dober žreb. Ko analiziraš vse njihove evropske tekme, pa opaziš, da jih nihče ni izločil z več kot golom razlike v skupnem seštevku. Nekateri so šli naprej celo zaradi gola več v gosteh. Zato velja opozorilo, islandski nogomet je v ekspanziji. Hafnarfjördur je najuspešnejši islandski klub zadnjega obdobja, od trinajstih zadnjih naslovov državnega prvaka jih ima osem."



"So nekaj posebnega in na Islandiji slovijo kot edini resen projekt z evropskim pridihom, ki ima tujce in jih odlično plačuje. Ekipa ima rep in glavo, pred sezono so imeli po en prihod in odhod. Nosilci igre igrajo skupaj že 6 let, z izoblikovanimi avtomatizmi v igri. Vemo, da so zelo organiziran klub, ki ima daleč največji proračun v islandski ligi in njihovi rezultati v zadnjih letih niso presenečenje. Podatek, da so edina ekipa, ki ima pritisk rezultata na Islandiji, govori vse. Govorim o slabšem startu v letošnjem prvenstvu, a še vedno vsi verjamejo, da bodo obrnili situacijo, ker so najkakovostnejša ekipa. S tem so tudi edini, ki imajo pritisk, zato njihov prihod v Maribor že v nedeljo ne sme čuditi nikogar."

A Zahović pozna recept za uspeh, potrebno ga bo le uresničiti. "Jasno je, kakšen je naš cilj. Verjamemo vase in se zavedamo specifičnosti športa. Včasih je treba nasprotniku poudarjati samozavest, da mu jo zbiješ. Tokrat pa moramo biti v pričakovanju dvoboja ponižni, delovni, borbeni, saj nas čaka nasprotnik, ki si zasluži spoštovanje. Edini način, da pridemo do zmage, je obdržati taktično kulturo in igrati tehnično boljše kot proti Zrinjskemu. Prepričan sem, da tudi bomo. In da bomo skupaj z našimi navijači doživeli še lep evropski večer. Tokrat v drugačni izvedbi, ko ne bomo pozabili osnovnih načel: ponižno, delovno, spoštljivo," je za konec poudaril Zahović.

Članki iz rubrike