stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
43 21.07.2017 13:10:35

LEGENDA ŠE PRED PRIHODOM: Napadalec je zaradi Olimpije zavrnil celo klube iz Španije in Italije!

vszi
Agent Andresa Vombergarja razkril, da (je) za njegovega varovanca vlada(lo) izjemno zanimanje.

Saga okrog prihoda Andresa Vombergarja se še kar vleče, toda možnosti, da bi prestop argentinskega napadalca v Olimpijo padel v vodo, so iz dneva v dan manjše.

"Za tekmo z Gorico zagotovo še ne bo v igri za nastop, toda odštevamo dneve do njegovega prihoda," je poudaril Mladen Rudonja, ki je pri Olimpiji glavni mož za kadrovska vprašanja. Že malce pred tem so se o Vombergarjevi prihodnosti razpisali tudi mediji v Argentini, ki so potrdili, da je prav klub iz Ljubljane tisti, ki je dobil bitko za obetavnega nogometaša. In to kljub temu, da je Vombergar z dobrimi igrami v dresu Los Andesa zbudil zanimanje tudi številnih drugih klubov po vsem svetu. To je potrdil napadalčev agent Jorge Reisman, ki je za spletno stran Planeta Milrayitas povedal: "Številni so me klicali zaradi Andresa, povpraševanje je bilo ogromno. Toda prejšnji teden je končno prišla tudi uradna ponudba, zato smo izkoristili možnost in prekinili pogodbo z Los Andesom. Andres je zdaj na pragu odhoda na tuje. Olimpija? Poslala je ponudbo, da. Toda zanimanje so pokazali tudi klubi iz Španije, Italije, Brazilije in Čila. Stik z nami so vzpostavili tudi ljudje iz argentinskih klubov Rosario Central, Newell’s Old Boys in Tigre."


POSLUŠAL JE SVOJE SRCE
Reisman je nato priznal, da se Vombergar za selitev v Ljubljano ni odločil zaradi ekonomske koristi, ampak so pretehtala njegova čustva. "Andres ima slovenske korenine, njegov oče trenutno živi v Ljubljani, prestolnici Slovenije. Zato je odmislil vse druge ponudbe in se odločil, da bo šel v Slovenijo. Za zdaj še ni odšel na pot, na letalo se bo usedel šele, ko bodo podpisani vsi potrebni dokumenti," je poudaril agent 22-letnega nogometaša in dodal: "Andres je pri odločitvi poslušal predvsem svoje srce."

Vombergarjev agent je hkrati priznal, da se je nogometaš za Olimpijo odločil tudi, ker želi biti bližje očem Srečka Katanca. "V vsakem primeru bi se odločil za slovensko reprezentanco, toda če bi še naprej igral v drugi argentinski ligi, bi bilo to težko. Ker bo igral v Sloveniji, se bo lažje dokazal, saj ga odgovornim ne bo več treba spremljati zgolj prek televizije. Skratka, več je razlogov, zakaj se je Andres odločil za prestop v Slovenijo," je še dodal Reisman. Skratka, zdaj je res le še vprašanje časa, da bo Olimpija sklicala tiskovno konferenco, na kateri se bo javnosti predstavil prav Vombergar. "Ponavljam, uspelo nam je zaradi naše vztrajnosti in nogometaševe lojalnosti," je vnovič poudaril Mladen Rudonja. Olimpija bo Fenixu (Vombergar je bil v Los Andes posojen) sicer plačala odkupno klavzulo, prestop naj bi bil tako vreden okrog 220.000 evrov.

Članki iz rubrike