stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 22.06.2017 08:23:22

"Grožnje" iz Kopra: Slovenska liga v formatu, ki ga ni bilo še nikoli?!

ALESFEVZER.COM
Bilo je 1. junija, ko je Licenčna komisija NZS za pritožbe sporočila, da so Koprčani ostali brez tekmovalne licence za prihajajočo sezono.

Z drugimi besedami to pomeni, da lahko igrajo zgolj v ligi, ki ni pod okriljem krovne organizacije – v tem primeru v Primorski. A kljub temu je vse od začetka meseca viselo v zraku, da bi se utegnil zgoditi preobrat. Čudežni. Da bi se kozlički na nek način vendarle lahko rešili. S tehtnimi argumenti sicer ni postregel nihče, toda torkov večer je streznil tudi največje koprske optimiste. Zasuka ni bilo, pravnomočni postopek prisilne poravnave je koprsko člansko ekipo potegnil na dno. Mrknila je in vprašanje je, kako hitro se bo spet pobrala. Na Bonifiki po pričakovanjih zdaj streljajo s strupenimi puščicami, ampak seveda je popolnoma jasno, da morajo sprejeti tudi svojo odgovornost.

Potem ko so tudi na drugi stopnji ostali brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono, so Koprčani še naprej izžarevali optimizem. Češ, boste videli, da se bo še vse spremenilo ... Nihče ni mogel z gotovostjo trditi, ali ima njihov pozitivizem vsaj kanček stvarnih temeljev ali gre v prvi vrsti za prikrivanje lastnih slabosti. Oziroma napak, ki naj bi si jih privoščili v postopku licenciranja. Ali preprosto za zavajanje. Toda dejstvo je, da so tudi iz nekaterih drugih virov v javnost začele curljati informacije, da vse skupaj morda vendarle še ni »zabetonirano«, vendar je obenem res, da so boljši poznavalci razmer poudarjali, da kakršenkoli zasuk spada v domeno znanstvene fantastike. Da je misija nemogoče ...

Sami pri sebi so gotovo vedeli
V torkovem večeru dvomov naposled ni bilo več, koprskega upanja je bilo konec. Nepreklicno. Člani IO NZS so prikimali odločitvi Licenčne komisije in potrdili, da lahko članska zasedba kozličkov v novi sezoni igra zgolj v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja. Koprčani bodo težko kogarkoli prepričani, da so bili po zasedanju na Brdu pri Kranju šokirani, da niso mogli verjeti, kaj jih je doletelo. Sami pri sebi so prav gotovo vedeli, da je takšen scenarij daleč najbolj verjeten, ampak razočaranje zaradi tega ni nič manjše, vendar v isti sapi poudarjajo, da vojne še ni konec …

Da, zgodila se nam je krivica
"Ne, ni konec. Nikakor ne. Sprožili smo naslednji korak. Najeli smo odvetnike, gremo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani. Absolutno, vsekakor. Gremo naprej, gremo do konca. In verjemite, da bomo naredili vse, ampak prav vse, da bi dosegli namen," je včeraj popoldne povedal Valter Valenčič.

Predsednik kluba še vedno vztraja, da se je Kopru zgodila krivica. "O tem ni niti najmanjšega dvoma. Popolnoma smo prepričani, da je tako. Navsezadnje tudi zaradi nekaterih obljub, ki smo jih dobili od NZS, vendar o tem zdaj ne bi govoril. Za to bo še čas, še enkrat pa bom poudaril, da smo prepričani, da imamo popolnoma prav. Zato bomo vztrajali naprej."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike