sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 09.06.2017 11:59:28

To bi lahko bilo vroče! Maribor med pripravami tudi s klubom, čigar navijači so grozili Zlatku Zahoviću (foto)

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so začeli s pripravami na novo sezono, znani pa so tudi zelo zanimivi nasprotniki v pripravljalnem obdobju.

Premor za Mariborčane ni trajal niti dva tedna. Vtisi po šampionski sezoni in zasluženem slavju so še sveži, pred ekipo pa so že novi "vijol'čni" izzivi. Na zboru so sinoči manjkali Matej Palčič, ki je med udeleženci akcije članske reprezentance, Martin Kramarič in Dejan Vokić, ki sta med izbranci selekcije U-21. Ker pred potekom pogodb niso sklenjeni novi dogovori, Dare Vršič, Rodrigo Defendi in Sintayehu Sallalich za zdaj niso na seznamu predvidenih kandidatov za začetek priprav, medtem ko je Milivoje Novaković nogometno kariero. 

maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Strokovno vodstvo je zaželelo dobrodošlico 26 igralcem. Kot edini novinec v primerjavi s prejšnjo sezono se je predstavil francoski branilec Jean-Claude Billong, ekipi pa se je pridružil Sunny Omoregie, ki je končal igranje v Izraelu, kjer je bil kot posojeni igralec.

Trener ekipe Darko Milanič je ob robu današnjega treninga novinarjem zaupal, da je bilo premora hitro konec, a da so se vsi skupaj odpočili, da pa bo zdaj treba pljuniti v roke in pričeti z močnimi treningi od prvega dne priprav naprej. "Vse skupaj je šlo zelo hitro mimo, a mislim, da smo se vsi dovolj dobro odpočili, da bomo od prvega dne zagrabili za delo. Prvih deset dni bomo trenirali doma, potem pa gremo v Moravske Toplice, kjer bomo še teden dni, že od naslednjega tedna pa nas čakajo pripravljalne tekme proti močnim tekmecem," je uvodoma povedal Milanič.

Primorec na štajerski klopi se bo trudil, da bo iz danih igralcev izvlekel maksimum. "Z moštvom, ki ga imam na razpolago, se od danes osredotočam na delo. Spremembe so zmeraj mogoče in ne delam si pretiranih preglavic, če se bo kaj spremenilo, se bomo prilagodili, zdaj pa bo delo prilagojeno tem, ki jih imam. Kar se tiče vseh, med te štejem Palčiča, ki je z reprezentanco, Hodžiča, Celarja, Štora, njim sem dal še nekaj premora, saj so do včeraj igrali za mlado ekipo in imajo dopust. Ko se nam bodo priključili, bomo popolni, če mislimo na Novakovića, Vršiča, pa je vse v njunih rokah, bomo videli, kaj bo čas prinesel," je morebitne odhode iz Ljudskega vrta komentiral Milanič.

maribor dw 5
Drago Wernig - TAKA

V ekipi so pozdravili prvo okrepitev, Billong je v Maribor prišel iz velenjskega Rudarja, že prej pa si je izkušnje nabiral v ZDA in na Portugalskem. "Fant je prav gotovo pokazal, da ima potencial, zdaj je na njem, da izkoristi priložnost, ki jo bo imel skozi vsak trening. V njegovi govorici telesa sem videl, da bo priložnost zagrabil in izkoristil. Imam na voljo moštvo, ki bo dalo vse od sebe, da bo uresničilo visoke cilje kluba. Danes jih je na treningu 20, še štirje so odsotni, skupaj je to 24 igralcev, plus štirje vratarji. Kader je velik, a smo bistveno mlajši kot lani. Verjamem, da bomo naredili dobro delo in bili konkurenčni," je povedal mariborski strateg. Tudi zdravstveni karton se izboljšuje. "Denis Šme in Marwan Kabha sta boljše, že trenirata z nami in smo optimisti. Če bo treba kaj spreminjati, bom vsakomur poiskal primerno mesto v ekipi," je še povedal Primorec.

Ekipo v času priprav čakajo tudi številne pripravljalne tekme, nasprotniki pa so sila zanimivi: kot prva bo na sporedu Skhendija iz Tetovega. Torej iz mesta Agima Ibraimija, njeni navijači pa so v času 'sms afere' preko družbenih omrežij celo grozili Zlatku Zahoviću.  Sledili bodo trije ruski prvoligaši, in sicer Ural, Krasnodar, ki bo generalka pred kvalifikacijami za LP, in pa Rostov Mihe Mevlje, ki je lani igral tudi v ligi prvakov, peti tekmec Maribora bo romunski Dinamo iz Bukarešte. 

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike