sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

gv
gv
0 08.06.2017 07:57:56

Boj med BiH in Slovenijo? Člana slovenskega podprvaka zanima le reprezentanca Bosne, toda ...

Nikola Miljković
Ali se med Bosno in Hercegovino ter Slovenijo obeta boj za reprezentanta?

Gorica je eno lepših presenečenj letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije, za naslov slovenskega podprvaka pa je precej zaslužen tudi Rifet Kapić. Bosansko-hercegovski nogometaš ima pogodbo z Gorico sklenjeno do konca sezone 2018/19, vprašanje pa je, če jo bo oddelal do konca. Zanimanje za velikega talenta je izjemno, največjo prepreko pa za zdaj predstavlja potni list. Kapić ima za zdaj zgolj bosansko državljanstvo, to pa bi se utegnilo kmalu spremeniti.

"Gorica je klub, ki nima toliko finančnih sredstev, kot nekateri močnejši slovenski klubi. Toda mi smo delali kot ekipa in ekipni duh je na koncu zmagal. V drugem delu sezone nismo imeli niti enega poraza, za nami pa so bili tudi Olimpija, Domžale in Koper," je za klix.ba uvodoma dejal Kapić in spregovoril tudi o zanimanju klubov iz Španije in Italije. "Španija in Italija sta za zdaj najverjetnejši opciji. Lahko se pojavi tudi kakšen klub od drugod, ki lahko ponudi več. Kakorkoli že, všeč mi je, da obstajajo zanimanja. To je dobro za vsakega igralca."

Kakopak se ni mogel izogniti vprašanjem okoli reprezentance. Kapić je brez dvoma velik talent, zato še toliko bolj čudi dejstvo, da 20-letni vezist še nima nobenega nastopa za katerokoli starostno kategorijo reprezentance svojo države. Zakaj? "Mislim, da dajem vse od sebe in ko bo selektor prepoznal mojo kvaliteto, verjamem, da me bo vpoklical. Ne vem, zakaj si do zdaj nisem zaslužil vpoklica. Opazujejo me že več kot dve leti, ampak klica do zdaj ni bilo."

Ali je res, da je vse bolj zanimiv Sloveniji? "Da, res je. Slovenci mi urejajo slovensko državljanstvo, kar gre prek zveze. Zato bi lahko nastopil tudi za njihovo reprezentanco. Kaj se bo iz tega izcimilo, ne vem. Dejstvo je, da bi se mi življenje popolnoma spremenilo, če bi imel slovenski potni list. Morda bi že zdaj igral v Španiji ali pa morda kje drugje. Z bosansko-hercegovskim potnim listom je precej težje. Meni je prioriteta reprezentanca Bosne in Hercegovine, ampak če ljudje v meni ne bodo prepoznali kvalitete, potem verjetno ne bom imel druge izbire."

Značke: kapić, gorica, plts

Članki iz rubrike